Facebooklinkedinrss

‘Zij klaagt altijd’ – ‘Hij is er nooit’: De gevolgen van het ondernemerschap op een relatie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zij klaagt altijd

Hij: ‘Het enige wat ik te horen krijg is dat ik te hard werk en te laat thuiskom. Maar ik werk voor ons allebei. Ik zou zo graag een keer horen ‘Ik ben trots op je’.’

Hij is er nooit

Zij: ‘Toen we net samen waren deden we allemaal leuke dingen met elkaar. We gingen spontaan een weekend weg, we gingen uit eten, naar de bioscoop, wandelen. Maar sinds hij ondernemer is heeft hij nergens meer tijd voor. Hij is altijd aan het werk. Onze relatie geeft mij zo geen voldoening.’

Hoe een goede relatie veranderde in een relatie met irritaties en discussies

Simon en Marieke zijn 12 jaar samen. Tot 3 jaar geleden waren ze gelukkig met elkaar. Ze deden samen leuke dingen, konden de oren van elkaars hoofd praten, lachten om elkaars grapjes, gaven complimenten en waren betrokken bij elkaars leven.

Drie jaar geleden is Simon ondernemer geworden. Een nieuw bedrijf opzetten kost tijd en energie. Simon werkt hard. Vaak ook ’s avonds en in het weekend. Dat heeft gevolgen voor hun relatie. Ze hebben minder tijd voor elkaar en leven steeds meer langs elkaar heen. Dat leidt tot irritaties en discussies en zorgt voor spanning in de relatie.

Simon en Marieke zitten met hun handen in het haar

Als Simon en Marieke bij mij komen zitten ze met hun handen in het haar. Ze willen dolgraag een fijne relatie, maar weten niet meer hoe ze elkaar moeten bereiken. Het lijkt of alles wat ze zeggen hun steeds verder uit elkaar drijft, in plaats van dat het hun dichter bij elkaar brengt.

Het verhaal van Simon en Marieke hoor ik vaker. Door het ondernemerschap van Simon ontstaat er een nieuwe fase in de relatie. Waar ze voorheen alle tijd hadden om samen te zijn, is er nu ineens minder tijd. Vooral Marieke heeft daar moeite mee. Het is belangrijk – juist als er een nieuwe fase in je relatie ontstaat – dat je op zoek blijft gaan naar wat nodig is om je relatie levend te houden.

De ontdekking van je liefdestaal houd je relatie levend

Een goede manier om elkaar weer te bereiken en het gevoel te geven dat je van elkaar houdt, is het ontdekken van elkaars liefdestaal. Mensen ervaren en uiten hun liefde op verschillende manieren. Ze vinden verschillende dingen belangrijk in een relatie. Soms – dat komt vaker voor dan je denkt – versta je elkaar niet, omdat je een andere liefdestaal spreekt. Ontdekken wat dit betekent – en wat je ermee kunt doen – hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het resultaat is groot: je begrijpt hoe je je partner een plezier kunt doen en het gevoel geeft dat je van hem of haar houdt. Dat heeft direct een positief effect op je relatie. Het heeft de relatie van Simon en Marieke weer doen opbloeien.

Maar wat zijn de verschillende liefdestalen? Hoe heeft dit de relatie van Simon en Marieke in positieve zin veranderd? En wat betekent dit voor je eigen relatie? Lees dit in mijn volgende blog.

Lees hier ook het interview met Astrid Landman

Share.

About Author

Astrid Landman

Astrid Landman is relatiespecialist bij Air meets Water. Zij wil vreugde en liefde brengen in relaties van anderen. Zij leert mensen in een liefdesrelatie hoe ze gedrag ontwikkelen, waardoor zij (nog) gelukkiger worden in de liefde voor en met elkaar. Als jurist en mediator weet Astrid dat het van wezenlijk belang is om aandacht voor elkaar te hebben en je relatie niet als vanzelfsprekend aan te nemen. In haar workshops en cursussen is het vooral leuk en vreugdevol om samen aan je relatie te werken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.