Facebooklinkedinrss

Onderneemster Astrid Landman leert mensen gelukkiger te worden in de liefde

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Astrid Landman. Ik ben 48 jaar en ik kom uit Vleuten. Daar heb ik tot mijn 20e gewoond. Via IJsselstein en Utrecht ben ik in 2010 terecht gekomen in Den Haag. Sinds 2 jaar woon ik met veel plezier in Voorburg samen met mijn vriend en zijn 2 kinderen die regelmatig bij ons zijn.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik hou van lezen, wandelen, yoga. Ik word blij van een goed gesprek, nieuwe plekken ontdekken op reis, lekker eten samen met vrienden en vriendinnen. En gewoon heerlijk samen zijn met mijn vriend en zien wat de dag ons brengt.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Mensen kennen mij nog meer van BNI Den Haag, een zakelijke netwerkorganisatie die wekelijks bij elkaar komt.

Hoe heet jouw bedrijf én wat doet jouw bedrijf?

Mijn bedrijf heet Air meets Water. Air meets Water brengt vreugde en liefde in relaties van anderen. Als relatiespecialist leer ik mensen in een liefdesrelatie hoe zij gedrag ontwikkelen, waardoor zij (nog) gelukkiger worden in de liefde voor en met elkaar.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Air meets Water bestaat sinds september 2018.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Na 15 jaar te hebben gewerkt als jurist heb ik in 2015 het roer omgegooid om een eigen bedrijf in coaching en mediation te starten. In eerste instantie gericht op coaching van juristen. Na 3 jaar heb ik ook als ondernemer het roer omgegooid.

In 2018 is Air meets Water ontstaan. Mijn eigen ervaring in de liefde is hiervoor de inspiratie geweest. De liefde overviel mij volledig toen ik tijdens een schildercursus in Frankrijk stapelverliefd werd op een in Nederland wonende Bulgaar. Ondanks de hoeveelheid vlinders die we voelden, moesten we behoorlijk wat hobbels passeren, voordat onze relatie zo stabiel werd als hij nu is. Ik ontdekte hoe belangrijk het is om een goede relatie te hebben en hoe belangrijk het is om je relatie niet als vanzelfsprekend te nemen. Om aandacht voor elkaar te blijven houden en je relatie te blijven verbeteren. Én dat het ook leuk kan zijn om aan je relatie te werken.

Er zijn talloze trainingen voor bedrijven en teams om te leren samenwerken, maar veel minder hoe je kunt leren samenleven in een liefdesrelatie. Hoe je een liefdevolle en gelukkige relatie kunt hebben leer ik stellen door het geven van cursussen, workshops en coachtrajecten.

Waarom ben ik ondernemer geworden? Na jarenlang in loondienst te hebben gewerkt merkte ik bij mezelf het verlangen om de dingen te doen zoals ik ze wil. Geen baas die zegt wat je moet doen, maar zelf mijn eigen pad gaan, pionieren, ontwikkelen, ontdekken, mijn eigen keuzes maken. Daar hoort ook bij dat ik soms vastloop om van daaruit weer door te gaan. En dat alles met het werk dat ik het allerleukst vind. Ik blijf me steeds ontwikkelen als ondernemer en daar groei ik van, zowel persoonlijk als zakelijk. Dat maakt mij gelukkig.

Wie zijn jouw klanten?

Stellen die al wat langer samen zijn en in een sleur zijn geraakt met hun relatie. Relatietherapie is niet nodig, maar er mag wel wat veranderen in de relatie. Je geeft je relatie een 6 of 7 en dat mag wel een 8 of 9 worden. Dat een auto onderhoud nodig heeft en na verloop van tijd door een Apk-keuring moet komen, vinden we heel normaal. Een relatie heeft ook onderhoud nodig.

De stellen die bij mij komen vinden het belangrijk dat hun relatie goed blijft. Ze willen aandacht voor elkaar blijven houden en willen ontwikkelen in hun relatie. Ze zijn zich ervan bewust dat je moet blijven werken aan je relatie en willen daarin investeren.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Mijn ervaring is dat relatietherapie of relatiecoaching voor veel mensen een drempel te hoog is. Uit onderzoek blijkt dat stellen gemiddeld al 6 jaar relatieproblemen hebben voordat ze in therapie aan. In die tijd kunnen allerlei patronen insluipen, die moeilijk te veranderen zijn. Met Air meets Water wil ik door middel van cursussen en workshops de drempel voor stellen om te werken aan hun relatie lager leggen. Het is voor koppels die milde problemen hebben en zich willen ontwikkelen in hun relatie. Het is ook voor stellen die geen problemen ervaren en op zoek zijn naar meer diepgang in de relatie.

Stellen kiezen voor Air meets Water omdat ze een liefdevolle relatie willen waar het plezier van afspat. Via workshops en cursussen brengen ze de sprankel weer terug in hun relatie.

Wat zijn je verdere ambities?

Op dit moment ben ik bezig om met Air meets Water een methode te ontwikkelen die stellen leert hoe ze een liefdevolle relatie kunnen hebben waar het plezier van afspat. Met deze methode wil ik – door cursussen, workshops en coachtrajecten – van waarde zijn voor stellen door heel Nederland.

Het is ook mijn ambitie om in de toekomst een boek te schrijven.

Met Air meets Water wil ik zoveel mogelijk koppels ervan bewust maken hoe belangrijk het is om aandacht voor elkaar te blijven houden en aan je relatie te blijven werken.

Wat is jouw manier om te groeien als ondernemer en met jouw bedrijf? 

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, als persoon, ondernemer en met mijn bedrijf. Dat doe ik door o.a. boeken lezen, workshops en trainingen volgen, mezelf laten coachen.

Een andere manier om te groeien als ondernemer en met mijn bedrijf, is mijn lidmaatschap bij BNI. Elke week is er een netwerkbijeenkomst. Dat zorgt ervoor dat ik elke week nadenk over vragen als wat wil vertellen over mijn bedrijf, waar sta ik voor, wie is mijn doelgroep, waar kan ik mee helpen, waar wil ik naartoe met mijn bedrijf.

Daarnaast spar ik regelmatig met andere ondernemers. We houden elkaar scherp, denken mee met elkaar, brengen focus, dagen elkaar uit om uit onze comfortzone te stappen. Hierdoor groei ik als ondernemer en met mijn bedrijf.

Share.

About Author

Redactie Weesmeer

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.