Facebooklinkedinrss

Wat de ontdekking van je liefdestaal kan doen met je relatie (en met je ondernemerschap)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In mijn vorige twee blogs las je dat de relatie tussen Marieke en Simon in negatieve zin veranderde toen hij startte als ondernemer. Ze wisten niet meer hoe ze in deze nieuwe fase hun relatie levend konden houden.

Ze kwamen erachter dat ze niet dezelfde taal spraken in de liefde. Daardoor lukte het niet meer om elkaar te bereiken en het gevoel te geven dat ze van elkaar houden. Welke 5 liefdestalen er zijn las je in mijn vorige blog. De ontdekking van elkaars liefdestaal heeft de relatie tussen Simon en Marieke weer laten opbloeien.

Samen zijn is Marieke’s taal

Marieke spreekt de taal van samen zijn. Zij ervaart liefde door dingen te ondernemen met Simon of door een goed gesprek. De eerste jaren van hun relatie was daar alle tijd voor. Dat gaf Marieke het gevoel dat er van haar gehouden werd. Toen Simon ondernemer werd veranderde dat. Hij was vaker weg en als hij thuis was meestal aan het werk. Tijd om dingen samen te doen was er ineens niet meer. Voor Marieke gaf de relatie geen voldoening meer, het voelde leeg.

Positieve woorden is Simons taal

Simon spreekt de taal van positieve woorden. Hij leeft op als Marieke hem complimenten geeft en tegen hem zegt hoe trots ze op hem is. Dat deed ze altijd veelvuldig. Maar sinds hij ondernemer is hoort hij alleen maar dat hij te hard werkt en te laat thuiskomt. Hij is al dat klagen zat en sluit zich steeds verder af van Marieke.

Omdat ze beiden een andere liefdestaal spreken, was het net alsof ze Nederlands en Chinees met elkaar praatten. Ze begrepen elkaar niet. De liefde kwam niet meer over, waardoor hun relatie verslechterde.

Hoe de liefde weer opbloeide

Toen ik Marieke en Simon onlangs sprak straalden ze. We hebben elkaars taal leren spreken en dat heeft onze relatie weer doen opbloeien, vertelden ze. We plannen nu elke maand 1 weekend voor ons samen. Dan gaan we wat leuks doen, een weekendje weg, naar de bioscoop of uit eten. Geen werk en de telefoon blijft zoveel mogelijk in de tas. Het is een weekend met exclusieve aandacht voor elkaar.

Aan het eind van de dag vertellen ze elkaar 1 ding dat ze leuk vinden aan elkaar. Dat kan iets zijn wat de ander die dag gedaan heeft of iets wat ze waarderen in elkaar. Zo sluiten ze de dag altijd positief af. Ook zegt Marieke vaker hoe trots ze is op Simon, want dat is ze wel degelijk.

Het gevolg voor hun relatie: Marieke en Simon lopen weer hand en hand en lachen weer met elkaar. Ze herkennen nu een gebaar van liefde van de ander én weten hoe ze aan de ander liefde kunnen geven.

En het ondernemerschap van Simon?

Het opbloeien van hun relatie heeft ook positieve gevolgen voor het ondernemerschap van Simon. Hij voelt zich nu gesteund door Marieke. Dat geeft hem meer zelfvertrouwen, durf en plezier als ondernemer. Door de goede afspraken die ze gemaakt hebben, voelt hij zich niet meer schuldig als hij laat thuis is of in het weekend werkt. Marieke klaagt ook niet meer. Twijfelt Simon over dingen dan kan hij dit bespreken met Marieke. Hierdoor maakt hij betere keuzes in zijn werk en groeit hij steeds meer als ondernemer.

Share.

About Author

Astrid Landman

Astrid Landman is relatiespecialist bij Air meets Water. Zij wil vreugde en liefde brengen in relaties van anderen. Zij leert mensen in een liefdesrelatie hoe ze gedrag ontwikkelen, waardoor zij (nog) gelukkiger worden in de liefde voor en met elkaar. Als jurist en mediator weet Astrid dat het van wezenlijk belang is om aandacht voor elkaar te hebben en je relatie niet als vanzelfsprekend aan te nemen. In haar workshops en cursussen is het vooral leuk en vreugdevol om samen aan je relatie te werken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.