Facebooklinkedinrss

Balans werk privé zoek: Een van de grootste struggles in relaties

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uit elkaar groeien belangrijke oorzaak van scheiden

Bijna 40% van de huwelijken eindigt in een scheiding volgens cijfers van het CBS. Een belangrijke oorzaak is dat stellen uit elkaar gegroeid zijn. De balans tussen werk en privé is volledig zoek.

Gemiddeld 7 minuten onverdeelde aandacht per dag voor je partner

Stellen in Nederland brengen gemiddeld 9 minuten per dag met elkaar door in onverdeelde, exclusieve tijd. Naast elkaar slapen of tv kijken telt niet mee. Voor stellen die allebei een baan hebben is dat 7 minuten. 7 Minuten! Nog geen half procent van je tijd per dag met misschien wel de belangrijkste persoon in je leven. Dan is het niet zo gek dat er zoveel relaties stuk gaan.

We willen wel meer samendoen, maar hoe?

Anton en Jeanette zijn 15 jaar samen, beide ambitieuze ondernemers en hebben een druk leven. Waar ze in het begin van hun relatie nog regelmatig samen naar de film of uit eten gingen, kunnen ze zich niet meer herinneren wanneer ze voor het laatst iets samen hebben gedaan. Ze leven ieder hun eigen leven en dat willen ze niet meer. Ze missen elkaar. ‘We willen wel meer samendoen, maar het komt het er gewoon niet van. Onze agenda’s zitten vol met andere afspraken. Hoe kunnen we dit veranderen?’ Was hun vraag aan mij.

Druk, druk, druk en geen tijd voor elkaar

Het verhaal van Anton en Jeanette hoor ik regelmatig. Ze zijn ambitieus, druk met hun werk, vaak ook ’s avonds nog. Op maandagavond is er yoga, woensdag de sportschool en vrijdagavond borrelen met vrienden. Het weekend is altijd zo weer voorbij met boodschappen doen, werk en als er nog vrije tijd is wordt die gevuld met vrienden of familie. Die hebben tenslotte ook aandacht nodig. Als ze dan een zondag geen afspraken hebben, zijn ze te moe om iets te gaan doen. Tijd en aandacht voor elkaar schiet erbij in.

Het gevolg: ze leven langs elkaar heen en weten niet meer van elkaar waar ze zich mee bezig houden. De pit is uit een hun relatie verdwenen. Er moet iets veranderen in de relatie, ze weten alleen niet hoe!

Een eenvoudige oplossing

De struggle van Anton en Jeanette en een groot aantal andere stellen kan eenvoudig worden opgelost. Ben je nieuwsgierig hoe? Lees dan mijn volgende blog.

Download ook mijn e-book ‘7 Tips om de vonk (weer) te laten sprankelen in je relatie’. Klik op de cover van mijn boek om naar de pagina te gaan waar je het e-book kan downloaden.

Cover

Share.

About Author

Astrid Landman

Astrid Landman is relatiespecialist bij Air meets Water. Zij wil vreugde en liefde brengen in relaties van anderen. Zij leert mensen in een liefdesrelatie hoe ze gedrag ontwikkelen, waardoor zij (nog) gelukkiger worden in de liefde voor en met elkaar. Als jurist en mediator weet Astrid dat het van wezenlijk belang is om aandacht voor elkaar te hebben en je relatie niet als vanzelfsprekend aan te nemen. In haar workshops en cursussen is het vooral leuk en vreugdevol om samen aan je relatie te werken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.