Facebooklinkedinrss

Hoe je met deze simpele stap je werk privé balans verbetert

Pinterest LinkedIn Tumblr +

In mijn vorige blog beschreef ik de struggle van Anton en Jeanette die. Een struggle die veel stellen hebben. Door hun drukke leven hebben ze weinig aandacht voor elkaar. Ze leven langs elkaar heen en ze weten niet meer van elkaar waar ze zich mee bezig houden. De pit is uit hun relatie verdwenen. Ze willen meer samendoen, maar ze weten niet hoe!

Plan je afspraken!

De oplossing is simpel: Plan afspraken met elkaar in de agenda! Net zoals je doet met de afspraken voor je werk, sporten en vrienden.
Ga op een zondagmiddag samen aan tafel zitten, maak het gezellig met een wijntje erbij, pak jullie agenda en bespreek met elkaar hoe vaak jullie samen iets willen doen en ga plannen. Je kunt ook al plannen wat je gaat doen, of besluiten dat later in te vullen. Prioriteit is dat de afspraak staat.

En de spontaniteit dan?

‘Maar dan is alle spontaniteit eruit?’ was de reactie van Anton. ‘Wat is belangrijker?’ vroeg ik. Dat jullie afspraken plannen, leuke dingen samendoen en gelukkig zijn? Of dat de afspraken spontaan ‘moeten’ komen en dan nooit komen. Zoals de laatste jaren is gebleken.
Toen jullie elkaar net kenden, spraken jullie toen ook alleen spontaan af? Of maakten jullie een afspraak om elkaar te zien?’.

 ‘Nee, dan maakten we een afspraak en hadden we elke keer een spannende date’, zei Jeanette.  Dan trok ik mijn mooiste jurk aan en kon ik uren voor de spiegel staan om mezelf mooi te maken voor Anton.

‘Ga dat nu ook weer doen’ was mijn tip aan hun. Ga weer samen daten. Doe je best voor elkaar. Trek iets moois aan, geef elkaar complimenten en ga samen ontspannen na het werk.

Alsnog ruimte voor spontaniteit

Spontaniteit kun je ook op een andere manier invullen. Bijvoorbeeld door af te spreken dat je elkaar om de beurt verrast met de invulling van de afspraak. Hebben jullie een keer een avond vrij? Besluit dan spontaan een hapje te gaan eten samen.
Bedenk dat het het allerbelangrijkste is dat jullie weer tijd en aandacht hebben voor elkaar. Dat jullie weer een warm gevoel krijgen als je elkaar aankijkt.

Weer verliefd op elkaar

3 Maanden later kwam ik Anton en Jeanette weer tegen. Je gaf ons zo’n waardevol inzicht, vertelde Jeanette mij. Als we iets willen afspreken zetten we het nu gewoon in de agenda, anders gebeurt het niet. Het is zo simpel, maar het heeft zoveel verandert voor ons. We hebben weer aandacht voor elkaar, zijn weer op de hoogte van elkaars leven, de balans tussen werk en privé is hersteld en…we zijn weer helemaal verliefd op elkaar 😊, zegt ze met een glimlach.

Is dit herkenbaar voor jou? Wil jij je balans tussen werk en privé verbeteren?

Mijn tip: plan jullie afspraken in de agenda.

Bedenk dat je met deze simpele stap direct een positieve verandering brengt in je relatie.

Download ook mijn e-book ‘7 Tips om de vonk (weer) te laten sprankelen in je relatie’. Klik op de cover van mijn boek om naar de pagina te gaan waar je het e-book kan downloaden.

Cover

Share.

About Author

Astrid Landman

Astrid Landman is relatiespecialist bij Air meets Water. Zij wil vreugde en liefde brengen in relaties van anderen. Zij leert mensen in een liefdesrelatie hoe ze gedrag ontwikkelen, waardoor zij (nog) gelukkiger worden in de liefde voor en met elkaar. Als jurist en mediator weet Astrid dat het van wezenlijk belang is om aandacht voor elkaar te hebben en je relatie niet als vanzelfsprekend aan te nemen. In haar workshops en cursussen is het vooral leuk en vreugdevol om samen aan je relatie te werken.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.