Facebooklinkedinrss

Ik ga er voor de volle 50% tegenaan!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zo voelde ik mij vaak als ik ‘s ochtends wakker werd. Na een nacht slapen zou je verwachten dat je je fitter voelt dan de avond ervoor. Jammer dat dit vaak niet het geval was. Het was wel een apart soort moeheid. Niet in de zin van ‘ik heb hard gewerkt, ik ben moe’, maar meer een soort permanente vermoeide lamlendigheid. Dat is erg storend kan ik je vertellen en het leidt tot een vervelend soort passiviteit wat het ook weer niet beter maakt, tegenovergesteld zelfs. Voordat ik wist zat ik in een soort vicieuze cirkel van passiviteit.

Waarom voelde ik mij zo?

Het was lastig om te achterhalen wat het precies was. Ik had veel stress. Een zakelijk totaal niet werkende samenwerking. Dat vreet energie wanneer je continue met de handrem erop moet werken. Ik had zakelijk ook veel mensen om mij heen die zelf ook niet echt verder kwamen. Dat werkt aanstekelijk. Privé was ook bizar stressvol tot ver voorbij het punt van leuk zijn.

Mijn conclusie was dan ook: Ik ben moe omdat de omstandigheden daar naar zijn.

Goed, dat is dan gelijk een prachtige beperkende conclusie waarbij ik de oorzaak volledig buiten mijzelf zoek… het is een gave! 🙂 Voelde ik mij beter door die briljante conclusie? Absoluut niet! Speelde die stress mee? Ja natuurlijk, maar er was meer.

Twee jaar geleden ben ik gestopt met roken en daar ben ik nog steeds ontzettend blij mee. Het enige nadeel was dat ik vanaf dat moment structureel kilo’s ben aangekomen. Voor ik het wist zat er 10 kg bij, terwijl ik hetzelfde aantal uren aan het sporten was en niet van eetpatroon was veranderd. Dat is wat veel zeg maar. Hier werd ik natuurlijk ook niet fitter van.

Mijn eetpatroon was ook slecht. Niet eens dat ik zoveel slecht eten at, maar wel heel onregelmatig en ook teveel. Ik merkte daarbij dat ik na het eten vaak vermoeider was dan ervoor. Omdat ik geen resultaat zag kwam ik ook tot de conclusie dat sporten niet hielp. Ik was tenslotte te moe, en had teveel en te vaak last van mijn rug. Daarbij is sporten zonder doel (en resultaat) ook echt verschrikkelijk saai.

Tja, en dan sta je in 1x keer helemaal stil en ga je feitelijk fysiek steeds verder achteruit. Dit werkt in alles door en zakelijk kwam ik ook tot stilstand. Ik wist wel welke kant ik op wilde alleen ik had er de energie niet voor. Ik was er verschrikkelijk klaar mee! Tijd voor een hele grote verandering! Ik wilde de controle terug en mij weer fit voelen. Nu klinkt dit alsof ik mijn hele bestaan om ga gooien, maar zo werkt mijn brein gelukkig niet. Ik ben ondernemer en hou erg van een praktische behapbare aanpak in stappen. Ik heb zelf heel veel geleerd van de experts hier op WeesMeer en het oprichten van dit mooie platform heeft mij de tools gegeven voor mijn stappenplan.

Met resultaat overigens! De komende weken zal ik deze stappen uitleggen en vertellen wat dit mij heeft gebracht.

Kleine doorkijk naar mijn volgende blog… Momenteel voel ik mij fit en steeds fitter worden en gek genoeg gaat mijn bedrijf in de zelfde richting als mijn fitheid. Fysiek ben ik al 7 kg vet kwijt, mijn conditie is van zeer matig naar bijna goed, 1,5 kg spieren erbij… en na een dag hard werken voel ik dat ik hard heb gewerkt, maar fit genoeg ben om lekker stevig te gaan sporten.

Share.

About Author

Dennis Hardes

Dennis Hardes is mede-eigenaar van Golden Walkman Marketing & Communicatie en mede-oprichter van WeesMeer. Dennis is zeer slechthorend en ervaart in zijn eigen ondernemerschap dat dit veel meer vraagt dan alleen zakelijke skills. Creativiteit is de drager van alles wat hij doet in zijn werk, maar ook in zijn manier van het vinden van oplossingen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.