Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Reisbureau voor mensen met een fysieke beperking opgericht
    • FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten
    • 10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’
    • 10 vragen aan Marieke Pijler: ‘Ik maak ondernemers onvergelijkbaar’
    • 10 vragen aan Remco Coerman: ‘Ik wil een autoriteit worden op het gebied van het locatie-ongebonden wonen’
    • World Parkinson Day: Ernst Daniël Smid sprak over leven met Parkinson
    • MediKIT lanceert pilot automatische postverwerking huisartsen
    • Marc van Eck, Eric Kramer en Kimberly Ofori in Raad van Advies sociaal netwerk Follow
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Home
    • Artikelen
      1. Duurzaamheid
      2. Gezondheid
      3. Financieel
      4. Maatschappelijk
      5. Ontwikkeling
      6. Zichtbaarheid
      Featured

      NL Cares zoekt vrijwilligers voor de Warme Winter Weken

      By Redactie Weesmeer30/11/20210
      Recent

      10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’

      28/04/2025

      10 vragen aan Marieke Pijler: ‘Ik maak ondernemers onvergelijkbaar’

      24/04/2025

      10 vragen aan Remco Coerman: ‘Ik wil een autoriteit worden op het gebied van het locatie-ongebonden wonen’

      17/04/2025
    • Nieuws

      Reisbureau voor mensen met een fysieke beperking opgericht

      21/05/2025

      FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten

      14/05/2025

      Marc van Eck, Eric Kramer en Kimberly Ofori in Raad van Advies sociaal netwerk Follow

      07/04/2025

      Woning verkopen in Ede: wat u moet weten

      28/03/2025

      Enliven lanceert inclusieprogramma na succesvolle pilot bij Microsoft Nederland

      25/03/2025
    • Over ons
      • Visie
      • Contact
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Gezondheid»Voeding»“Doe nou maar normaal, dan doe je al gezond genoeg”

    “Doe nou maar normaal, dan doe je al gezond genoeg”

    0
    By Inge Kupper on 13/02/2016 Voeding
    “Doe nou maar normaal, dan doe je al gezond genoeg”

    “Doe nou maar normaal, dan doe je al gezond genoeg”

    “Doe nou maar normaal, dan doe je al gezond genoeg” Is dat zo? Omdat ik in mijn vorige blog heb aangegeven je graag mee te willen gaan nemen in mijn onderzoek naar voedingsadviezen, heb ik me de afgelopen maand allereerst eens verdiept in de trends voor 2016. Dat betekent voor mij ook eerst eens even terugkijken op wat is geweest.

    Superfoods

    Waarschijnlijk is niemand ontgaan dat er een hype rondom ‘Superfoods’ is langsgekomen (zelfs de Appie en Jumbo hadden er een speciaal schap aan gewijd om in te springen op deze trend).

    Wat mij daar vooral van bijgebleven is, is een ontnuchterende documentaire van de ‘Keuringsdienst van Waarde’ waarin simpelweg naar voren kwam dat boerenkool net zoveel effect heeft. Daarnaast bleek dat je chiazaad gewoon bij de dierenwinkel tussen het vogelvoer kunt terugvinden.

    Tja… als je wilt, is het niet verkeerd om te gebruiken, maar mijn advies zou zijn, ’doe het met mate’.

    Zuivel-, gluten- of suikervrij

    Wat me verder opviel, zijn vooral de adviezen om bepaalde voeding helemaal te vermijden (volledig zuivel-, gluten- of suikervrij, zoals bij het ‘paleo’-principe, raw food, of het advies om helemaal geen brood meer te eten) en daarnaast om voeding te vervangen door alternatieven (bijvoorbeeld geen koemelk meer, maar soja- of amandelmelk).

    Ik heb zelf, uit nieuwsgierigheid, een week lang paleorecepten uitgeprobeerd. Vooral de ‘pannenkoek’ van banaan/ei/kaneel werd mijn favoriet, maar voor de rest was het voor mij persoonlijk wat te ingewikkeld om de hele dag door vol te houden. Wat niet wegneemt dat je best een paar keer per week heerlijk kunt eten op deze manier.

    Voedingstrends 2016

    Nu maar eens vooruit kijken naar wat 2016 ons gaat brengen, want daar is deze blog tenslotte voornamelijk voor bedoeld. Ik zet er hieronder drie, die mij het meest zijn opgevallen, voor je op een rij:

    1. ‘Lokaal’ meets ‘globaal’, oftewel: zoete aardappel en quinoa gewoon hier lokaal bij onze boeren van het land vandaan.
    2. Nog meer op zoek naar authenticiteit (na de schrik van o.a. de ‘plofkip’): wat eten we en hoe is het bereid / verwerkt / in de supermarkt terecht gekomen, etc. Dit wordt nog meer van belang.
    3. Nog meer experimenteren met gezonde basisingrediënten (na de komst van producten als quinoa, bijvoorbeeld ook o.a. bulgur, bonen en meer peulvruchten), maar ook met de Aziatische keuken en nog meer bijzondere ingrediënten van over de hele wereld.

    Less is more

    Voor mij is de conclusie als ik dit bovenstaande bekijk: ‘less is more’! Gezond eten met meer ‘gezond verstand’. We gaan terug richting meer eenvoud, het (nog meer) proeven van pure smaken en het werkelijk willen genieten van voedsel (‘echt eten’), zonder al te veel opgelegde richtlijnen. Ik kan me er helemaal iets bij voorstellen als dit gaat aanslaan. Jij ook?

    De volgende keer ga ik in op de onderlinge verhouding qua adviezen tussen diverse instanties, bijvoorbeeld het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad versus de orthomoleculaire inzichten. Ik hoop je ook dan weer te voorzien van een nieuwe kijk op de zaak.

    Je las dit artikel op WeesMeer, hét nieuwsplatform voor ondernemers met ambitie

    Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Inge Kupper

      In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Communicatieadviseur. Naast mijn werk studeer ik Psychologie en daarbij richt ik mij op thema's als 'gedragsverandering' en 'de gezonde werkvloer'. Daarnaast was ik altijd al zeer geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam en de invloed van voeding daarop. Dat heeft er toe geleid dat ik inmiddels ook gecertificeerd Voedingsdeskundige ben. En nu geniet ik ervan om de wereld door deze ‘gecombineerde’ bril te bekijken. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn wereld en probeer ik je van nieuwe inzichten te voorzien, die jou hopelijk aan het denken zetten!

      Related Posts

      Arnhems wijnhuis Robbers & van den Hoogen trekt miljoeninvestering aan

      22/01/2025

      Social Handprint geeft Stichting EcoWare 1,5 miljoen sociale impact

      29/07/2024

      Mike Smid: “De meeste ondernemers overschatten zichzelf”

      24/07/2024

      Comments are closed.

      • LinkedIn
      • Facebook
      • Twitter
      About

      Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

      Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

      Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

      Recent posts

      Reisbureau voor mensen met een fysieke beperking opgericht

      21/05/2025

      FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten

      14/05/2025

      10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’

      28/04/2025
      Categorieën
      Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
      • Privacy
      • Visie
      • Contact

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?
      We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok