Facebooklinkedinrss

“Ik kan door de bananen het bos niet meer zien!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jahoor, het is weer zo ver.. Ik druk gedachteloos op mijn Iphone op het Facebook icoontje en het eerste dat me opvalt is een artikel met de titel “Bananen voor je gezondheid” en bij het artikel staat ‘dat het eten van bananen een flinke invloed kan hebben op je gezondheid’. “Flinke invloed”, denk ik, “zou dat positief of negatief bedoeld zijn?” en ik ben geneigd het artikel te gaan lezen uit nieuwsgierigheid. Maar ik klik toch niet door. Iets houdt me tegen. Ik bedenk mezelf dat ik zo langzamerhand tureluurs begin te worden van het zoveelste artikel over “wat nu weer goed of slecht voor je is”. Dit doet me terugdenken aan het stuk laatst in een populair damesblad over het feit dat mensen het langzamerhand zat beginnen te worden dat er met de zoveelste voedingsadviezen om de oren wordt geslagen. Wat is nu de waarheid? Hoe kom je daar achter? Zou iemand hier op deze aardbol het bij het rechte eind hebben? Ik ben benieuwd…

In het verleden is er al veel onderzoek gedaan, er zijn ontelbare diëten, goeroes en andere mensen die denken dat ze weten hoe het werkt. Ik zou weleens mijn eigen mening hier over willen vormen.
Mijn eigen – hopelijk holistische – kijk op de zaak.

Dus heb ik besloten, dat ik me in de komende maanden daar op ga richten. Van dit idee krijg ik erg veel energie! Ik ga de historie induiken, huidige trends onderzoeken, verschillende stromingen bekijken en hopelijk kan ik jou met de inzichten die ik op ga doen ook elke keer een stapje verder brengen. Lijkt dit je wat, kom dan vooral terug om mijn volgende blog te lezen! Tot gauw!

Share.

About Author

Inge Kupper

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Communicatieadviseur. Naast mijn werk studeer ik Psychologie en daarbij richt ik mij op thema's als 'gedragsverandering' en 'de gezonde werkvloer'. Daarnaast was ik altijd al zeer geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam en de invloed van voeding daarop. Dat heeft er toe geleid dat ik inmiddels ook gecertificeerd Voedingsdeskundige ben. En nu geniet ik ervan om de wereld door deze ‘gecombineerde’ bril te bekijken. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn wereld en probeer ik je van nieuwe inzichten te voorzien, die jou hopelijk aan het denken zetten!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.