Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”
    • Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”
    • Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact
    • Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Ontwikkeling
      1. Persoonlijke ontwikkeling
      2. Leiderschap
      3. Spotlight: Interview
      4. Persoonlijke verhalen
      5. Time management
      6. View All

      Het Imposter Syndroom saboteert je! (test het hier)

      20/11/2021

      Succes met e-commerce’ van DGOC genomineerd voor Computable Awards

      15/06/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Mariaschool in Den Hoorn wint Jokerprijs voor vergroten welzijn scholieren

      28/10/2020

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Compendium Geneeskunde lanceert eerste fysieke doktersglossy

      05/08/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Desley Boxtart schenkt cheques namens Business Open Ockenburgh aan goede doelen

      24/09/2020

      Hoe je met deze simpele stap je werk privé balans verbetert

      20/08/2020

      September is het nieuwe Januari!

      15/09/2015

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023
    • Maatschappelijk
      1. Gezondheid
      2. Duurzaamheid
      3. Inclusie
      4. Participatie
      5. View All

      Gratis webinar: Breng je hormonen in balans, mama

      07/02/2023

      Gratis webinar: Zorg met liefde voor je hart

      01/02/2023

      Gratis webinar: verbeter je brein door breinfitness

      08/11/2022

      Trainingen van Lean2Succes nu beschikbaar met STAP-budget

      20/08/2022

      Onprove en Gullimex lanceren digitaal sturingsmechanisme foodsector

      17/03/2022

      Beurs World of eMobility wil duurzaam e-klimaat versnellen

      09/03/2022

      Onderzoek Hely: wijkhub verduurzaamt tot 1.000 huishoudens met elektrische deelmobiliteit

      27/12/2021

      Vastgoedontwikkelaar Rockfield bouwt met Hely aan zeven mobiliteitshubs

      05/11/2021

      Innovatiestrateeg Leonie van Mierlo (Fronteer) schrijft boek over de kracht van (gender)diversiteit en inclusief leiderschap

      06/03/2021

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Daniëlle Terpstra houdt als enige de deuren van haar dagopvang open

      27/05/2020

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022

      GetJobsDone geselecteerd voor ‘25 onder 25’ van MT/Sprout

      22/06/2021

      Onderwijsspecialist Inge Hummel genomineerd voor The Experience Award

      24/09/2020

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

      22/03/2023

      Oorfonds start eerste crowdfunding campagne voor onderzoek naar plotsdoofheid

      04/11/2022

      “Werknemers hebben nieuwe verwachtingen over hun relatie met werkgevers”

      05/07/2022

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022
    • Financieel

      Helft ondernemers heeft liquiditeitsproblemen en wil verduurzamen

      27/10/2022

      Versnelde tariefstijging van gemiddeld 10,3 procent voor zzp’ers en gedetacheerden in 2022

      27/07/2022

      Jacqueline Zuidweg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Stichting MKB Financiering (SMF)

      25/07/2022

      Qredits geeft economie en maatschappij flinke impuls

      11/07/2022

      32% groei, non-bancair financieren krijgt vleugels

      05/07/2022
    • Zichtbaarheid
      1. Marketing
      2. PR
      3. Social media
      4. View All

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Red Panda Academy levert 400 afstudeerders growth hacking

      08/03/2022

      Gemeente Rotterdam kiest Friends For Brands en Roos & van de Werk als preferred supplier communicatie

      03/02/2022

      Free publicity bureau voor tech DelanoPR gaat verder als PRGoeroes

      19/04/2022

      Free publicity: 4 vragen om te beantwoorden voordat je een PR-bureau belt.

      26/03/2021

      Eerste masterclass met de combinatie growth hacking & free publicity

      03/08/2020

      Jennifer Delano nieuwe voorzitter ondernemersnetwerk BNI De Pelikaan

      17/02/2020

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022
    • Nieuws

      Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

      22/03/2023

      ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

      07/03/2023

      Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact

      15/02/2023

      Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde

      03/02/2023

      Prof. drs. Syben Tijmstra en drs. Peter Felen geven drie masterclasses voor toekomstbestendigere Nederlandse farmacie

      31/01/2023
    • Boeken
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Gezondheid»Voeding»Hooghoudt lanceert twee ultra premium gelagerde jenevers

    Hooghoudt lanceert twee ultra premium gelagerde jenevers

    0
    By Redactie Weesmeer on 01/03/2022 Voeding
    Distilleerderij Hooghoudt uit Groningen brengt met de Aged 23 een ode aan de vijf generaties van het familiebedrijf en laat met de Aged 16 zien hoe smakelijk een menselijk foutje kan zijn.

    Distilleerderij Hooghoudt uit Groningen brengt met de Aged 23 een ode aan de vijf generaties van het familiebedrijf en laat met de Aged 16 zien hoe smakelijk een menselijk foutje kan zijn.

    Hooghoudt lanceert twee ultra premium gelagerde jenevers

    Familiedistilleerderij Hooghoudt lanceert in maart twee ultra premium gelagerde jenevers. Beide zijn in 1998 gestookt door de derde en vierde generatie Hooghoudt en als single malt op oude ex-Oloroso vaten gelegd. Nu, 23 jaar later, zijn ze verrijkt met gedistilleerde botanicals en worden ze als Single Barrel jenever aangeboden.

    “De Aged 23 is de eerste editie in een serie van vijf exceptionele ex-Oloroso vaten waarmee we de komende vijf jaar een ode brengen aan een generatie Hooghoudt”, zegt Commercieel Directeur Martijn Keesmaat van Hooghoudt. “De Aged 16 is één van zeven vaten die na zeven jaar per ongeluk met nieuwe moutwijn is bijgevuld waarmee de teller weer op nul werd gezet. Het resultaat van deze actie is even origineel als smakelijk: De diepgang van een 23 jaar gelagerde vloeistof en tegelijk het karakter van een 16 jaar gelagerde spirit.”

    Al 133 jaar

    Hooghoudt is al meer dan 133 jaar en vijf generaties bevlogen op zoek naar de beste geuren, kleuren en smaken uit de natuur. Het bedrijf laat zich hierbij niet tegenhouden door conventies, maar zoekt juist de grenzen op waardoor het nieuwe, relevante smaakbelevingen neerzet binnen traditionele categorieën, zonder de bestaande liefhebber af te schikken. “Wij richten ons met de Aged 16 en 23 op de liefhebber van gelagerde dranken en met name de Single Malt Whisky liefhebber”, zegt Keesmaat. “Dat doen we vanuit de kracht van jenever, waar onze historie en passie ligt.”

    Waar de meeste gelagerde spirits af zijn als ze uit het vat komen, gaat jenever verder. “Wij beheersen de kunst van het distilleren en blenden van botanicals. We kijken naar het smaakprofiel van de moutwijn uit elk individueel vat en versterken dit met een eigen blend van gedistilleerde botanicals. Hiermee opent Hooghoudt een compleet nieuwe smaakwereld voor de whisky-kenner, jenever-drinker en nieuwe ontdekkers. Onze Aged 23 is het kroonjuweel van jenever in de 21e eeuw. De Aged 16 is onze charismatische prins met een licht rebels karakter. Prachtige dranken met elk een compleet eigen verhaal en karakter.”

    Aged 23: een ode aan de eerste generatie Hooghoudt

    Deze jenever is onderdeel van een serie van vijf. Elk vat staat voor één generatie Hooghoudt. De serie zal uiteindelijk bestaan uit 23 tot en met 27 jaar gelagerde 100% moutwijn jenevers uit exceptionele ex-Oloroso vaten die op vatsterkte zijn gebotteld. In 1998 gestookt en op vat gelegd door Hero Jan, derde generatie Hooghoudt, waarna de toenmalige koperen ketel met pensioen mocht. Nu, 23 jaar later, gebotteld door Bert, vierde generatie, terwijl hij samen met zijn kinderen de laatste hand legt aan een nieuwe distilleerderij als onderdeel van de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans. De cirkel is rond.

    Het eerste vat, nummer 577, bevatte een rijke volle jenever met kenmerkende Oloroso-smaken zoals rozijn, dadels, kastanje honing en een hint van geroosterde amandelen. Er zijn maar 225 flessen uit het vat gekomen en de vloeistof heeft de smaken van het hout volledig overgenomen. De gedistilleerde botanicals versterken dit vervolgens. Naast jeneverbes vormen gentiaan, laurier en bijvoorbeeld iriswortel een botanical boost die de houttonen in de vloeistof nog meer naar voren laten komen. Maar er is ook een knipoog naar de geschiedenis van de familie Hooghoudt. Nadat Hero Jan en Grietje in 1888 Hooghoudt oprichtten in Groningen, wonnen ze vele prijzen met hun sinaasappellikeuren. Distillaat van sinaasappelschil voegt fruitigheid toe, maar maakt ook hier de geschiedeniscirkel weer rond.

    Aged 16: Een 23 jaar gelagerde jenever met het karakter van een 16 jaar gelagerde spirit

    Aged 16 is volgens Hooghoudt ‘het directe resultaat van een toevalstreffer die je maar één keer tegenkomt’. De hiervoor al genoemde laatste batch moutwijn die in 1998 werd gestookt, is in 34 van de beste eikenhouten ex-Oloroso vaten gedaan. Sommige daarvan hadden toen al bijna honderd jaar dienst gedaan als sherryvat.

    De geschiedenis leert dat na zeven jaar een nieuwe medewerker met alle goede bedoelingen de vaten aanvulde met nieuwe moutwijn. Bij het zevende vat ontdekte hij zijn fout, die achteraf de geboorte blijkt van deze unieke prachtige jenever. Hierdoor ontstond namelijk een vloeistof waarin smaaktonen van de 23 jaar oude en 16 jaar jongere spirits elkaar op wonderlijke wijze versterken.

    Het eerste vat dat nu wordt gebotteld, vat nummer 598, bevat een vloeistof rijk aan tonen van karamel, vanille, rijp fruit, maar ook opvallend veel fris kruidige tonen van onder meer sandelhout en timut peper. Dit karakter is vervolgens versterkt met gedistilleerde botanicals van onder meer hop, zoethout, iriswortel en jeneverbes. Er zijn 430 flessen uit het vat gekomen die de markt op gaan. Een vurig volle vloeistof met een bijzonder verhaal waarin smaakwerelden elkaar op een unieke manier versterken.

    De Proefnotities 16 en 23 van The Whisky Couple zijn op aanvraag te ontvangen.

    Fotograaf: Niels de Vries

    Je las dit artikel op WeesMeer, hét nieuwsplatform voor ondernemers met ambitie

    Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Redactie Weesmeer

    Heb jij interessant ondernemersnieuws of een inhoudelijk artikel passend bij een van de categorieën van WeesMeer? Mail ons redactie@weesmeer.nl

    Related Posts

    Onprove en Silowacht lanceren optimalisatiesoftware voor bakkerijen

    09/07/2021

    Pegamento organiseert allereerste online event over kunstmatige intelligentie en beeldherkenning

    22/06/2021

    Nederlandse startup Uburyo Coffee biedt Rwandese koffieboeren nieuwe kansen

    12/03/2021

    Comments are closed.

    • LinkedIn
    • Facebook
    • Twitter
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”
    • Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

    About

    Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

    Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

    Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

    Recent posts

    Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

    22/03/2023

    Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

    10/03/2023

    ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

    07/03/2023
    Categorieën
    Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
    • Privacy
    • Visie
    • Contact

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login to your account below.

    Lost password?