Facebooklinkedinrss

Tips voor een fit een vitaal lichaam in 2016

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft elk jaar één of meer goede voornemens. Lukt het om je goede voornemens vol te houden.

Naast de top 3 voor 2016, minder stress, meer sporten en meer contact met vrienden, staat ook afvallen op het lijstje.

Voor een fit en vitaal lichaam heb ik de volgende 5 tips:

  • Stop met diëten: diëten is een mantier waarbij je snel afvalt maar bij de meeste mensen komen de kilo’s er na het dieet zo weer aan. Er zijn ook genoeg voorbeelden van mensen die zelfs in gewicht toenamen na het stoppen met een dieet.
  • Eet gezond: ik adviseer (altijd) om gezond te eten. Dit hoeft niet gelijk 7 dagen in de week, als je dit al 5 dagen volhoudt ben je al een heel eind op weg. En je moet ook (altijd) kunnen blijven genieten, zoals het eten met vrienden.
  • Verminder stress: de hoeveelheid stress beïnvloedt je gezondheid. Maak elke dag ruimte voor een ontspan moment, door te sporten, wandelen, fietsen of lezen. Televisie, tablet of smartphone geven de hersenen veel impulsen en is geen ontspan moment voor het lichaam.
  • Slaap voldoende: wanneer je voldoende slaapt heb je meer energie gedurende de dag. Slaap je te weinig dan gaat je stofwisseling minder snel werken en dat wil je niet. Met een tekort aan slaap ben je niet uitgerust en heb je minder energie voor de dagelijkse activiteiten en te sporten. Voor de meeste mensen is 7 tot 8 uur slaap per nacht gezond!
  • Meer bewegen/sporten: je lichaam heeft beweging nodig om actief en gezond te zijn en te blijven, Sneller-fit kan je op verschillende manieren helpen om meer in beweging te komen.

Heb je iets gehad aan deze 5 tips?

Wil jij 2016 trainen onder begeleiding van een personal trainer in de frisse buitenlucht? Door het aanbod van verschillende trainingsmogelijkheden is het voor iedereen toegankelijk! Neem contact op via www.sneller-fit.nl

Share.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.