Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Angela López: “In deze snelle wereld is het belangrijk om voorop te lopen”
    • Distro Energy en Platform Zero gaan samenwerken
    • Erik van Ginkel: “Wees consequent, maar niet altijd”
    • Saskia te Loeke uit Arnhem officieel opgenomen in het Passie Profiel netwerk
    • Marian Bekkers: “Retail is altijd mijn passie geweest”
    • John Slabbekoorn: “Doe meer van wat werkt en stop met wat niet werkt”
    • Freelance Masters & IKONS bundelen krachten voor betere matches tegen betaalbaar tarief
    • Jeannette Zuurbier: “Ik ben elke dag nog de fotograaf dankbaar, die in mij een ondernemer zag”
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Ontwikkeling
      1. Persoonlijke ontwikkeling
      2. Leiderschap
      3. Spotlight: Interview
      4. Persoonlijke verhalen
      5. Time management
      6. View All

      Het Imposter Syndroom saboteert je! (test het hier)

      20/11/2021

      Succes met e-commerce’ van DGOC genomineerd voor Computable Awards

      15/06/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Mariaschool in Den Hoorn wint Jokerprijs voor vergroten welzijn scholieren

      28/10/2020

      Angela López: “In deze snelle wereld is het belangrijk om voorop te lopen”

      26/05/2023

      Erik van Ginkel: “Wees consequent, maar niet altijd”

      12/05/2023

      Marian Bekkers: “Retail is altijd mijn passie geweest”

      08/05/2023

      John Slabbekoorn: “Doe meer van wat werkt en stop met wat niet werkt”

      22/04/2023

      Angela López: “In deze snelle wereld is het belangrijk om voorop te lopen”

      26/05/2023

      Erik van Ginkel: “Wees consequent, maar niet altijd”

      12/05/2023

      Marian Bekkers: “Retail is altijd mijn passie geweest”

      08/05/2023

      John Slabbekoorn: “Doe meer van wat werkt en stop met wat niet werkt”

      22/04/2023

      Compendium Geneeskunde lanceert eerste fysieke doktersglossy

      05/08/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Desley Boxtart schenkt cheques namens Business Open Ockenburgh aan goede doelen

      24/09/2020

      Hoe je met deze simpele stap je werk privé balans verbetert

      20/08/2020

      September is het nieuwe Januari!

      15/09/2015

      Angela López: “In deze snelle wereld is het belangrijk om voorop te lopen”

      26/05/2023

      Erik van Ginkel: “Wees consequent, maar niet altijd”

      12/05/2023

      Marian Bekkers: “Retail is altijd mijn passie geweest”

      08/05/2023

      John Slabbekoorn: “Doe meer van wat werkt en stop met wat niet werkt”

      22/04/2023
    • Maatschappelijk
      1. Gezondheid
      2. Duurzaamheid
      3. Inclusie
      4. Participatie
      5. View All

      Easly: enige aanbieder online coronatesten voor reizigers

      31/03/2023

      Gratis webinar: Breng je hormonen in balans, mama

      07/02/2023

      Gratis webinar: Zorg met liefde voor je hart

      01/02/2023

      Gratis webinar: verbeter je brein door breinfitness

      08/11/2022

      Distro Energy en Platform Zero gaan samenwerken

      23/05/2023

      Duurzaamheid: een verantwoordelijkheid van ons allemaal

      14/03/2023

      Onprove en Gullimex lanceren digitaal sturingsmechanisme foodsector

      17/03/2022

      Beurs World of eMobility wil duurzaam e-klimaat versnellen

      09/03/2022

      Innovatiestrateeg Leonie van Mierlo (Fronteer) schrijft boek over de kracht van (gender)diversiteit en inclusief leiderschap

      06/03/2021

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Daniëlle Terpstra houdt als enige de deuren van haar dagopvang open

      27/05/2020

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022

      GetJobsDone geselecteerd voor ‘25 onder 25’ van MT/Sprout

      22/06/2021

      Onderwijsspecialist Inge Hummel genomineerd voor The Experience Award

      24/09/2020

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

      22/03/2023

      Oorfonds start eerste crowdfunding campagne voor onderzoek naar plotsdoofheid

      04/11/2022

      “Werknemers hebben nieuwe verwachtingen over hun relatie met werkgevers”

      05/07/2022

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022
    • Financieel

      Tienduizenden door corona gedupeerde ondernemers in ontkenningsfase over naderende belastinginning

      11/04/2023

      Groot aantal startups in regio Utrecht in 2022

      31/03/2023

      Helft ondernemers heeft liquiditeitsproblemen en wil verduurzamen

      27/10/2022

      Versnelde tariefstijging van gemiddeld 10,3 procent voor zzp’ers en gedetacheerden in 2022

      27/07/2022

      Jacqueline Zuidweg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Stichting MKB Financiering (SMF)

      25/07/2022
    • Zichtbaarheid
      1. Marketing
      2. PR
      3. Social media
      4. View All

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Red Panda Academy levert 400 afstudeerders growth hacking

      08/03/2022

      Gemeente Rotterdam kiest Friends For Brands en Roos & van de Werk als preferred supplier communicatie

      03/02/2022

      Free publicity bureau voor tech DelanoPR gaat verder als PRGoeroes

      19/04/2022

      Free publicity: 4 vragen om te beantwoorden voordat je een PR-bureau belt.

      26/03/2021

      Eerste masterclass met de combinatie growth hacking & free publicity

      03/08/2020

      Jennifer Delano nieuwe voorzitter ondernemersnetwerk BNI De Pelikaan

      17/02/2020

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022
    • Nieuws

      Saskia te Loeke uit Arnhem officieel opgenomen in het Passie Profiel netwerk

      11/05/2023

      Freelance Masters & IKONS bundelen krachten voor betere matches tegen betaalbaar tarief

      20/04/2023

      SuperBrand.ID ontwerpt nieuwe branding Maak Jouw Impact

      14/04/2023

      Tienduizenden door corona gedupeerde ondernemers in ontkenningsfase over naderende belastinginning

      11/04/2023

      Groot aantal startups in regio Utrecht in 2022

      31/03/2023
    • Boeken
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Gezondheid»Voeding»Pizzadieet of toch maar Richtlijnen Goede Voeding?

    Pizzadieet of toch maar Richtlijnen Goede Voeding?

    0
    By Voyca Bronsgeest on 10/11/2015 Voeding
    Pizzadieet 01
    Pizzadieet 01

    De voedingswereld is continue in beweging. De ene na de andere hype op het gebied van voeding vliegt aan ons voorbij.

    Zo hoorde ik afgelopen week dat het pizzadieet momenteel een hot item is. Drie keer per dag pizza eten en verder niks schijnt DE manier te zijn om af te vallen. Voor de pizzaliefhebbers met een grammetje te veel klinkt dit waarschijnlijk als muziek in de oren.

    Ik verheug mij alweer op de vragen die ik in de spreekkamer krijgt over het pizzadieet. Wat is uw mening hierover? Denkt u dat ik hiermee kan afvallen? En ga zo nog maar even door…

    Gelukkig heeft de Voedingsraad, in de tijd dat een nieuwe dieetgoeroe het pizzadieet heeft bedacht, ook niet stil gezeten. Zij hebben op 3 november de nieuwe richtlijnen geïntroduceerd. http://gezondheidsraad.nl/nl/taak-werkwijze/werkterrein/gezonde-voeding/richtlijnen-goede-voeding-2015. Met veel spanning ben ik gestart met het lezen van het document. Zal de voedingsraad ook 3x per dag pizza voor schrijven?… Poeh! Gelukkig niet, ik geef nog altijd de goede adviezen.

    In de richtlijnen wordt onder andere geadviseerd om minimaal 90 gram bruin brood of andere volkorenproducten te gebruiken. Ik hoop dat deze Richtlijn er aan bij draagt om het fabeltje ‘van brood wordt je dik’ uit de wereld te helpen. Van de extraatjes worden we dikker niet van een volkoren boterham! Het advies om minimaal 1 x per week peulvruchten te gaan eten en minimaal 15 gram ongezouten noten te gebruiken is een nieuwe richtlijn en komt voort uit het advies om te kiezen te kiezen voor een meer plantaardige en minder dierlijk voedingspatroon. Tegenwoordig wordt het steeds eenvoudiger om bijvoorbeeld het vlees wat u op de boterham eet te vervangen voor bijvoorbeeld een humus. Een leuk recept om zelf humus te maken vindt u via onderstaande link. http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R950706/hummus#recept/R-R950706/hummus. Het vlees van de avond maaltijd kunt u vervangen door bijvoorbeeld noten door het eten te gebruiken of noten door de salade te doen.

    Bij mijn werk bij de hartrevalidatie is het minderen met zout een belangrijk item. Ook in de Richtlijnen Goede Voeding wordt aangestuurd op het minderen met zout. Toch is dit in de praktijk vaak lastig. Ten eerste omdat zout in veel producten verwerkt is en ten tweede omdat we eigenlijk steeds meer zout nodig hebben om het te blijven proeven. Toch zijn er tegenwoordig in de supermarkt kruidenmixen te verkrijgen waar geen zout aan is toegevoegd. De kruidenmixen zijn vaak te herkennen aan een blauwe band met hierin de tekst ‘Zonder zout’.

    Een aantal weken geleden ben ik met een aantal hartpatiënten de supermarkt in geweest om producten te vergelijken. Echt een aanrader om eens te doen! Gewoon even wat langer stil staan bij hetgeen je in je karretje gooit of op een vrije middag een tour door de supermarkt doen!

    Tijdens het bezoek zijn wij er achter gekomen dat aan bijna alle kruidenmixen van Jonnie Boer geen zout is toegevoegd. Probeer ze eens!

    Het woord voedingspatroon zegt het eigenlijk al. Het is een patroon geworden in ons dagelijks leven. Het is een gewoonte/patroon om zout bij de aardappels te doen en het koekje bij de koffie te nemen. Probeer eens af te wijken van deze gewoonten en je zal zien dat een stukje warme appel met kaneel eigenlijk net zo goed past bij dat kopje koffie. Create New Habits!

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Voyca Bronsgeest

    Bij Capri een stichting voor hartrevalidatie in Rotterdam werk ik als diëtiste. Ik verzorg de voorlichting 'Risicofactoren en gezonde voeding' voor de deelnemers. Daarnaast begeleid ik de groep naar een gezond gewicht. Hierbij komen elke week andere onderwerpen aan bod die te maken hebben met voeding. Naast de voorlichting en de groepsbegeleiding begeleid ik ook deelnemers één op één. Daarnaast geven we presentaties over gezond koken.

    Related Posts

    Hooghoudt lanceert twee ultra premium gelagerde jenevers

    01/03/2022

    Onprove en Silowacht lanceren optimalisatiesoftware voor bakkerijen

    09/07/2021

    Pegamento organiseert allereerste online event over kunstmatige intelligentie en beeldherkenning

    22/06/2021

    Comments are closed.

    • LinkedIn
    • Facebook
    • Twitter
    • Angela López: “In deze snelle wereld is het belangrijk om voorop te lopen”
    • Distro Energy en Platform Zero gaan samenwerken
    • Erik van Ginkel: “Wees consequent, maar niet altijd”
    • Saskia te Loeke uit Arnhem officieel opgenomen in het Passie Profiel netwerk
    • Marian Bekkers: “Retail is altijd mijn passie geweest”

    About

    Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

    Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

    Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

    Recent posts

    Angela López: “In deze snelle wereld is het belangrijk om voorop te lopen”

    26/05/2023

    Distro Energy en Platform Zero gaan samenwerken

    23/05/2023

    Erik van Ginkel: “Wees consequent, maar niet altijd”

    12/05/2023
    Categorieën
    Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
    • Privacy
    • Visie
    • Contact

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login to your account below.

    Lost password?