Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”
    • Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”
    • Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact
    • Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 
    • Gratis webinar: Breng je hormonen in balans, mama
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Ontwikkeling
      1. Persoonlijke ontwikkeling
      2. Leiderschap
      3. Spotlight: Interview
      4. Persoonlijke verhalen
      5. Time management
      6. View All

      Het Imposter Syndroom saboteert je! (test het hier)

      20/11/2021

      Succes met e-commerce’ van DGOC genomineerd voor Computable Awards

      15/06/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Mariaschool in Den Hoorn wint Jokerprijs voor vergroten welzijn scholieren

      28/10/2020

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Compendium Geneeskunde lanceert eerste fysieke doktersglossy

      05/08/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Desley Boxtart schenkt cheques namens Business Open Ockenburgh aan goede doelen

      24/09/2020

      Hoe je met deze simpele stap je werk privé balans verbetert

      20/08/2020

      September is het nieuwe Januari!

      15/09/2015

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023
    • Maatschappelijk
      1. Gezondheid
      2. Duurzaamheid
      3. Inclusie
      4. Participatie
      5. View All

      Gratis webinar: Breng je hormonen in balans, mama

      07/02/2023

      Gratis webinar: Zorg met liefde voor je hart

      01/02/2023

      Gratis webinar: verbeter je brein door breinfitness

      08/11/2022

      Trainingen van Lean2Succes nu beschikbaar met STAP-budget

      20/08/2022

      Onprove en Gullimex lanceren digitaal sturingsmechanisme foodsector

      17/03/2022

      Beurs World of eMobility wil duurzaam e-klimaat versnellen

      09/03/2022

      Onderzoek Hely: wijkhub verduurzaamt tot 1.000 huishoudens met elektrische deelmobiliteit

      27/12/2021

      Vastgoedontwikkelaar Rockfield bouwt met Hely aan zeven mobiliteitshubs

      05/11/2021

      Innovatiestrateeg Leonie van Mierlo (Fronteer) schrijft boek over de kracht van (gender)diversiteit en inclusief leiderschap

      06/03/2021

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Daniëlle Terpstra houdt als enige de deuren van haar dagopvang open

      27/05/2020

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022

      GetJobsDone geselecteerd voor ‘25 onder 25’ van MT/Sprout

      22/06/2021

      Onderwijsspecialist Inge Hummel genomineerd voor The Experience Award

      24/09/2020

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Oorfonds start eerste crowdfunding campagne voor onderzoek naar plotsdoofheid

      04/11/2022

      “Werknemers hebben nieuwe verwachtingen over hun relatie met werkgevers”

      05/07/2022

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022

      Equals streeft naar 36 procent vrouwen in tech in 2025

      07/03/2022
    • Financieel

      Helft ondernemers heeft liquiditeitsproblemen en wil verduurzamen

      27/10/2022

      Versnelde tariefstijging van gemiddeld 10,3 procent voor zzp’ers en gedetacheerden in 2022

      27/07/2022

      Jacqueline Zuidweg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Stichting MKB Financiering (SMF)

      25/07/2022

      Qredits geeft economie en maatschappij flinke impuls

      11/07/2022

      32% groei, non-bancair financieren krijgt vleugels

      05/07/2022
    • Zichtbaarheid
      1. Marketing
      2. PR
      3. Social media
      4. View All

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Red Panda Academy levert 400 afstudeerders growth hacking

      08/03/2022

      Gemeente Rotterdam kiest Friends For Brands en Roos & van de Werk als preferred supplier communicatie

      03/02/2022

      Free publicity bureau voor tech DelanoPR gaat verder als PRGoeroes

      19/04/2022

      Free publicity: 4 vragen om te beantwoorden voordat je een PR-bureau belt.

      26/03/2021

      Eerste masterclass met de combinatie growth hacking & free publicity

      03/08/2020

      Jennifer Delano nieuwe voorzitter ondernemersnetwerk BNI De Pelikaan

      17/02/2020

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022
    • Nieuws

      ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

      07/03/2023

      Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact

      15/02/2023

      Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde

      03/02/2023

      Prof. drs. Syben Tijmstra en drs. Peter Felen geven drie masterclasses voor toekomstbestendigere Nederlandse farmacie

      31/01/2023

      Financieel Vrije Vrouw’ presenteert handboek tot financiële vrijheid

      30/01/2023
    • Boeken
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Gezondheid»Voeding»De actualiteiten in voedingsland

    De actualiteiten in voedingsland

    0
    By Voyca Bronsgeest on 01/03/2016 Voeding
    Actualiteit in voedingsland
    Actualiteit in voedingsland

    Veel te doen rondom Voeding.

    Even was het rustiger met berichten over voeding in de media maar de afgelopen week is er weer veel te doen rondom voeding.

    Het eerste nieuwsitem was voor mij niet te missen aangezien er de volgende ochtend direct een aan tal collega’s aan mijn bureau stonden met de vraag of er echt zoveel suiker in de drankjes zit die zij hun kinderen geven. Uiteraard kon ik dit alleen maar beamen. Het is eenvoudig om te berekenen hoeveel suikerklontjes er in iets zitten als je weet wat een suikerklontje weegt. Ik merk dat de grammen mensen vaak niet zoveel zeggen maar dat als je praat in klontjes het een stuk realistischer wordt. Onthoud daarom dat 1 suikerklontje 4 gram weegt. De grammen dus delen door 4 en je weet het aantal klontjes.

    Een volgend hoog oplopend punt was een artikel van hoogleraar Tiny van Boekel. Het AD weet met de koptekst gelijk heel Nederland weer even op zijn kop te zetten. De koptekst luidde: Natuurlijk voedsel is ongezond! Wat deze man en ook ik vaak horen in ons vakgebied is dat mensen zijn gestopt met het eten van E-Nummers. Eigenlijk hebben deze mensen geen idee wat ze zeggen. Ze zitten namelijk daarna een banaan naar binnen te werken. Als je van de banaan een ingrediëntenlijst zou maken zitten ook hier een tal van E-nummers in. . De e-nummers zijn vaak stoffen die uit natuurlijke producenten worden gehaald. Denk aan citroenzuur. E-nummers en kleurstoffen worden aan ons eten toegevoegd om het langer houdbaar te maken en het er aantrekkelijk uit te laten zien. Wie koopt er nou advocadospread die helemaal bruin geworden is. Het is niet bedorven en nog prima te eten maar zoals het gezegde luidt: het oog wil ook wat!

    Tegenwoordig wordt er veel reclame gemaakt met het wordt ‘natuurlijk’ en ‘onbewerkt’. Zoals de hoogleraar ook zegt wat houdt een natuurlijk of onbewerkt brood in. Broden groeien niet zo uit de grond dus het moet wel bewerkt zijn. Dit geldt natuurlijk voor nog een groot aantal producten in de supermarkt.

    Het laatste nieuwsitem wat ik tegen kwam was over dat de boterham terug moeten komen op de ontbijttafel. Door de velen negatieve berichten over brood in de media vermijden steeds meer mensen de boterhammetjes. Hierdoor krijgen mensen te weinig gejodeerd zout binnen. Aan het bakkerszout wat in Nederland wordt gebruikt is jodium toegevoegd. Jodium hebben wij originele voor het goed werken van de schildklier. Zeker voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen is de boterham erg belangrijk. Vermijd dus alle ontbijtmuffins, speltpannekoeken, notenmixen voor door de yoghurt en ga weer lekker aan het oude vertrouwde boterhammetje. Hij levert ons Jodium en veel vezels.

    Soms zijn de oude gewoontes de juiste! Only create New habbits when they are goed for your health!

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Voyca Bronsgeest

    Bij Capri een stichting voor hartrevalidatie in Rotterdam werk ik als diëtiste. Ik verzorg de voorlichting 'Risicofactoren en gezonde voeding' voor de deelnemers. Daarnaast begeleid ik de groep naar een gezond gewicht. Hierbij komen elke week andere onderwerpen aan bod die te maken hebben met voeding. Naast de voorlichting en de groepsbegeleiding begeleid ik ook deelnemers één op één. Daarnaast geven we presentaties over gezond koken.

    Related Posts

    Hooghoudt lanceert twee ultra premium gelagerde jenevers

    01/03/2022

    Onprove en Silowacht lanceren optimalisatiesoftware voor bakkerijen

    09/07/2021

    Pegamento organiseert allereerste online event over kunstmatige intelligentie en beeldherkenning

    22/06/2021

    Comments are closed.

    • LinkedIn
    • Facebook
    • Twitter
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”
    • Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

    About

    Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

    Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

    Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

    Recent posts

    Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

    10/03/2023

    ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

    07/03/2023

    Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

    03/03/2023
    Categorieën
    Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
    • Privacy
    • Visie
    • Contact

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login to your account below.

    Lost password?