Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten
    • 10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’
    • 10 vragen aan Marieke Pijler: ‘Ik maak ondernemers onvergelijkbaar’
    • 10 vragen aan Remco Coerman: ‘Ik wil een autoriteit worden op het gebied van het locatie-ongebonden wonen’
    • World Parkinson Day: Ernst Daniël Smid sprak over leven met Parkinson
    • MediKIT lanceert pilot automatische postverwerking huisartsen
    • Marc van Eck, Eric Kramer en Kimberly Ofori in Raad van Advies sociaal netwerk Follow
    • Woning verkopen in Ede: wat u moet weten
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Home
    • Artikelen
      1. Duurzaamheid
      2. Gezondheid
      3. Financieel
      4. Maatschappelijk
      5. Ontwikkeling
      6. Zichtbaarheid
      Featured

      NL Cares zoekt vrijwilligers voor de Warme Winter Weken

      By Redactie Weesmeer30/11/20210
      Recent

      10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’

      28/04/2025

      10 vragen aan Marieke Pijler: ‘Ik maak ondernemers onvergelijkbaar’

      24/04/2025

      10 vragen aan Remco Coerman: ‘Ik wil een autoriteit worden op het gebied van het locatie-ongebonden wonen’

      17/04/2025
    • Nieuws

      FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten

      14/05/2025

      Marc van Eck, Eric Kramer en Kimberly Ofori in Raad van Advies sociaal netwerk Follow

      07/04/2025

      Woning verkopen in Ede: wat u moet weten

      28/03/2025

      Enliven lanceert inclusieprogramma na succesvolle pilot bij Microsoft Nederland

      25/03/2025

      Drukwerkdeal genomineerd voor B2B Award van Shopping Awards

      25/03/2025
    • Over ons
      • Visie
      • Contact
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Gezondheid»Voeding»De actualiteiten in voedingsland: veel te doen rondom voeding

    De actualiteiten in voedingsland: veel te doen rondom voeding

    0
    By Voyca Bronsgeest on 01/03/2016 Voeding
    Actualiteit in voedingsland | Even was het rustiger met berichten over voeding in de media, maar de afgelopen week is er weer veel te doen rondom voeding. In kwart van kinderdrankjes zit meer suiker dan cola, Algemeen Dagblad
    Actualiteit in voedingsland

    Veel te doen rondom voeding

    Even was het rustiger met berichten over voeding in de media, maar de afgelopen week is er weer veel te doen rondom voeding.

    In kwart van kinderdrankjes zit meer suiker dan cola

    Het eerste nieuwsitem was voor mij niet te missen, aangezien er de volgende ochtend direct een aantal collega’s aan mijn bureau stonden met de vraag of er echt zoveel suiker in de drankjes zit die ze hun kinderen geven. Uiteraard kon ik dit alleen maar beamen. Het is eenvoudig om te berekenen hoeveel suikerklontjes er in iets zitten als je weet wat een suikerklontje weegt. Ik merk dat de grammen mensen vaak niet zoveel zeggen, maar dat als je praat in klontjes het een stuk realistischer wordt. Onthoud daarom dat 1 suikerklontje 4 gram weegt. De grammen dus delen door vier en je weet het aantal klontjes.

    Lees ook: De Schijf van Vijf: wie “Schijft”, die blijft?

    Natuurlijk voedsel is ongezond!

    Een volgend hoog oplopend punt was een artikel van hoogleraar Tiny van Boekel. Het AD weet met de koptekst gelijk heel Nederland weer even op zijn kop te zetten. De koptekst luidde: Natuurlijk voedsel is ongezond! Wat deze man en ook ik vaak horen in ons vakgebied is dat mensen zijn gestopt met het eten van E-Nummers. Eigenlijk hebben deze mensen geen idee wat ze zeggen. Ze zitten namelijk daarna een banaan naar binnen te werken. Als je van de banaan een ingrediëntenlijst zou maken zitten ook hier een tal van E-nummers in.

    De e-nummers zijn vaak stoffen die uit natuurlijke producenten worden gehaald. Denk aan citroenzuur. E-nummers en kleurstoffen worden aan ons eten toegevoegd om het langer houdbaar te maken en het er aantrekkelijk uit te laten zien. Wie koopt er nou advocadospread die helemaal bruin geworden is. Het is niet bedorven en nog prima te eten, maar zoals het gezegde luidt: het oog wil ook wat!

    Tegenwoordig wordt er veel reclame gemaakt met het wordt ‘natuurlijk’ en ‘onbewerkt’. Zoals de hoogleraar ook zegt wat houdt een natuurlijk of onbewerkt brood in. Broden groeien niet zo uit de grond dus het moet wel bewerkt zijn. Dit geldt natuurlijk voor nog een groot aantal producten in de supermarkt.

    De boterham terug op de ontbijttafel

    Het laatste nieuwsitem wat ik tegenkwam, was over dat de boterham terug moeten komen op de ontbijttafel. Door de velen negatieve berichten over brood in de media vermijden steeds meer mensen de boterhammetjes. Hierdoor krijgen mensen te weinig gejodeerd zout binnen. Aan het bakkerszout wat in Nederland wordt gebruikt is jodium toegevoegd.

    Jodium hebben we nodig voor het goed werken van de schildklier. Zeker voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen is de boterham erg belangrijk. Vermijd dus alle ontbijtmuffins, speltpannekoeken, notenmixen voor door de yoghurt en ga weer lekker aan het oude vertrouwde boterhammetje. Hij levert ons jodium en veel vezels.

    Soms zijn de oude gewoontes de juiste! Only create New habbits when they are goed for your health!

    Je las dit artikel op WeesMeer, hét nieuwsplatform voor ondernemers met ambitie

    Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Voyca Bronsgeest

      Bij Capri een stichting voor hartrevalidatie in Rotterdam werk ik als diëtiste. Ik verzorg de voorlichting 'Risicofactoren en gezonde voeding' voor de deelnemers. Daarnaast begeleid ik de groep naar een gezond gewicht. Hierbij komen elke week andere onderwerpen aan bod die te maken hebben met voeding. Naast de voorlichting en de groepsbegeleiding begeleid ik ook deelnemers één op één. Daarnaast geven we presentaties over gezond koken.

      Related Posts

      Arnhems wijnhuis Robbers & van den Hoogen trekt miljoeninvestering aan

      22/01/2025

      Social Handprint geeft Stichting EcoWare 1,5 miljoen sociale impact

      29/07/2024

      Mike Smid: “De meeste ondernemers overschatten zichzelf”

      24/07/2024

      Comments are closed.

      • LinkedIn
      • Facebook
      • Twitter
      • 10 praktische tips tegen werkstress
      • Vertaalsector schrijft geschiedenis met convenant voor gezonde toekomstbestendige samenwerking
      • Gaston Schul breidt uit naar Verenigd Koninkrijk en kan MKB beter ondersteunen bij Brexit
      • Els Korsten van koeienfotograaf tot ‘Beste trouwfotograaf Benelux’
      • Free publicity bureau voor tech DelanoPR gaat verder als PRGoeroes

      About

      Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

      Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

      Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

      Recent posts

      FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten

      14/05/2025

      10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’

      28/04/2025

      10 vragen aan Marieke Pijler: ‘Ik maak ondernemers onvergelijkbaar’

      24/04/2025
      Categorieën
      Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
      • Privacy
      • Visie
      • Contact

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?
      We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok