Facebooklinkedinrss

Zoals ondernemer Satish Jawalapersad van The Best BIT altijd zegt: “Maar wat nou als het wel lukt?”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Satish Jawalapersad. Geboren in Groningen, woon nu met twee tienerdochters en vrouw in Zaanstad.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Hobby’s zijn bij mij sporten en eten. Met name de balans hierin te vinden. Ik doe aan fitness en (kick)boksen. En qua eten hebben de Surinaamse en Thaise keuken een lichte voorsprong, zeker als het lekker pittig is. Daarnaast vind ik het leuk om ontwikkelingen op mijn vakgebied mee te maken. Ga dus ook graag naar seminars. Onlangs bij Simon Sinek bijvoorbeeld geweest en ook bij Barack Obama.

De wereld ontdekken is ook een hobby/interesse. Heerlijk op reis gaan; met twee tienerdochters probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te zien, voordat zij zelf op pad willen gaan.

Ook houd ik van films, series (Netflix, Disney, Apple+) en lekker naar de bios, heerlijk.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Ik was genomineerd voor een Appeltje van Oranje. Deze ‘appeltjes’ worden uitgereikt aan sociale projecten die verschillende groepen mensen met elkaar verbinden. Ik ben ook zeer actief op LinkedIn. Schrijf hier blogs en deel interessante 1 minuutvideo’s en tips & trucs op gebied van leiderschap en verandering.

Daarnaast werk ik als gastspreker. Daarbij kan het gaan over verschillende onderwerpen, zoals digitalisering of verandermanagement en de invloed ervan op mensen.

Hoe heet jouw bedrijf en wat doet jouw bedrijf?

Mijn bedrijf heet The Best BIT, waarbij BIT staat voor Business & IT Alignment. Ik werk al twintig jaar op dat snijvlak van business en IT. Ik hou mij voornamelijk bezig met verandermanagement. Dat houdt in dat ik met mijn bedrijf voornamelijk help bij het wegnemen van weerstand en het creëren van draagvlak binnen een afdeling. In een wereld van constante verandering moet een organisatie/afdeling in beweging zijn.

Natuurlijk gedrag is dat die beweging op een bepaald moment stopt. En de beweging terugbrengen, dat is een van de gaafste dingen die ik mag doen. Hoe ik dat doe, is afhankelijk van de situatie, maar persoonlijke ontwikkeling van het individu, daar begint het vaak mee. Dit kan soms haaks staan op wat er verwacht wordt van een team. Dat speelveld is zeer interessant en voor mij, want vaak hou ik een spiegel voor, niet alleen voor de teamleden, maar ook voor het management. De uitkomst is dat het bedrijf, de organisatie er alleen maar beter van wordt. Wat ik van nature doe, is voornamelijk plezier terugbrengen op de werkvloer. Er moet wel gelachen worden. Work hard, play hard.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Mijn bedrijf is met mij steeds aan het veranderen. Ik ben in 2007 begonnen als SJ consultancy, daarna werd ik WYZS en sinds 2017 ben ik The Best BIT. Begonnen als consultant op het gebied van functioneel beheer. Toen ging ik mij steeds meer verdiepen in het verander- en projectmanagement. Dat deed ik met WYZS. En nu met The Best BIT volledig op het verandermanagement.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Ondernemer worden is mij overkomen. In 2007 was ik consultant bij een consultancybedrijf. Midden in de recessie besloot het bedrijf medewerkers te ontslaan. Veel goede collega’s raakten hun baan kwijt, waar ik het niet mee eens was. Ikzelf zat (nog) niet op de schopstoel, maar de dans nu ontspringen wilde niet zeggen dat het niet in de tweede ronde zou kunnen gebeuren. Midden in de recessie was een andere baan vinden lastig. Ik besloot om toen voor mijzelf te beginnen. Wat best eng was met een tweede kind op komst.

Had geen ondernemers in mijn kring, moest alles zelf uitvinden. Vond dat terugkijkend erg leuk en leerzaam. Ik werkte altijd op het snijvlak van business en IT en dat is enorm interessant. Hoe kan de IT optimaal bijdragen aan de bedrijfsvoering? En hoe kan de bedrijfsvoering optimaal gebruikmaken van de IT? Zeker in deze tijden van digitaliseren is het een genot om bij te mogen dragen aan innoverende projecten en tegelijkertijd mensen mee te nemen in de ‘nieuwe’ wereld.

Waarom ik ondernemen leuk ben gaan vinden, is de continue afwisseling. Ik kan bij meerdere bedrijven niet alleen binnenkijken, maar ook helpen met bouwen. Die afwisseling is geweldig!

Wie zijn jouw klanten?

Mijn klanten zitten voornamelijk in de mkb+- en grootzakelijke markt. Bank- en verzekeringswezen en commerciële klanten. Laatste paar jaar zit ik veel in de luchtvaart. Kortom: heel veel interessante omgevingen. Overal waar IT en business zit, dat zijn mijn klanten. Zij huren mij in om te helpen bij (innovatieve) projecten als adviseur en/of als verandermanager, waarbij ik het management help bij het helder krijgen welke veranderingen ze nu echt willen en ik help deze dan ook uit te voeren.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Uiteindelijk kiezen mensen niet The Best BIT, maar kiezen ze Satish Jawalapersad. Als ik binnenkom, breng ik positieve energie mee. Ik raak enthousiast als mensen mij een casus voorleggen waarbij ze mij aankijken met een blik van ‘dit gaat niet lukken’. Mijn antwoord is dan steevast: maar wat nou als het wel lukt?

Maar nog beter, hier wat testimonials van klanten die met mij hebben gewerkt:

“Satish ken ik als een pragmatisch en resultaatgericht persoon. Hij is een bruggenbouwer, kent het ‘spel’ en speelt het erg goed, op zijn manier. Hij is in staat om meerdere (externe) partijen bij elkaar te krijgen en een dialoog op te starten om uiteindelijk de klus te (laten) klaren. Ik raad Satish van harte aan bij iedereen die een pragmatische bruggenbouwer zoekt die dingen voor elkaar kan krijgen.”

“As a service manager Satish gives an extra dimension to the word service. He easily builds and maintains internal and external relations. He is an easy going person to work with, with focus on problem solving, results and process. He has a great interest in the people he works with. And a good solid understanding of the business.”

“I have been working with Satish in several jobs since Delta Lloyd Asset Management in 2001. Satish is a very kind and friendly person. His professional skills, business knowledge and personality make him an excellent business consultant and person. Always in a good humour and very valuable for the growth of a business. He is a motivator, a real team player and a great guy to work with. I´m looking forward to work with him again in the near future and would always recommend Satish.”

“Satish is an honest and straightforward consultant with a clear view and a positive attitude. When he visits a client he has eye for detail on both the professional and personal level, which makes him very effective.”

Wat zijn je verdere ambities?

Ik wil mijn kennis verspreiden over bijvoorbeeld verandermanagement door meer als spreker op te treden. Verder coaching van management. Met andere woorden: ik wil naast het interim-werk meer in de breedte gaan doen.

Wat is jouw manier om te groeien als ondernemer en met jouw bedrijf?

Continue groei, dat past ook bij mijn persoonlijkheid. Ik doe dat door veel boeken te lezen en door naar seminars te gaan van bijvoorbeeld Simon Sinek en Robert Cialdini. Maar ik ga ook graag naar bijvoorbeeld een seminar van Remco Claassen. Daarnaast ben ik actief op LinkedIn. Ik doe dit door de ene keer een motiverend filmpje van één minuut te posten en een andere keer door een blog te schrijven over verandermanagement of een ander onderwerp waar ik iets over wil delen.

Share.

About Author

Redactie Weesmeer

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.