Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”
    • Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”
    • Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact
    • Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Ontwikkeling
      1. Persoonlijke ontwikkeling
      2. Leiderschap
      3. Spotlight: Interview
      4. Persoonlijke verhalen
      5. Time management
      6. View All

      Het Imposter Syndroom saboteert je! (test het hier)

      20/11/2021

      Succes met e-commerce’ van DGOC genomineerd voor Computable Awards

      15/06/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Mariaschool in Den Hoorn wint Jokerprijs voor vergroten welzijn scholieren

      28/10/2020

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Compendium Geneeskunde lanceert eerste fysieke doktersglossy

      05/08/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Desley Boxtart schenkt cheques namens Business Open Ockenburgh aan goede doelen

      24/09/2020

      Hoe je met deze simpele stap je werk privé balans verbetert

      20/08/2020

      September is het nieuwe Januari!

      15/09/2015

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023
    • Maatschappelijk
      1. Gezondheid
      2. Duurzaamheid
      3. Inclusie
      4. Participatie
      5. View All

      Gratis webinar: Breng je hormonen in balans, mama

      07/02/2023

      Gratis webinar: Zorg met liefde voor je hart

      01/02/2023

      Gratis webinar: verbeter je brein door breinfitness

      08/11/2022

      Trainingen van Lean2Succes nu beschikbaar met STAP-budget

      20/08/2022

      Onprove en Gullimex lanceren digitaal sturingsmechanisme foodsector

      17/03/2022

      Beurs World of eMobility wil duurzaam e-klimaat versnellen

      09/03/2022

      Onderzoek Hely: wijkhub verduurzaamt tot 1.000 huishoudens met elektrische deelmobiliteit

      27/12/2021

      Vastgoedontwikkelaar Rockfield bouwt met Hely aan zeven mobiliteitshubs

      05/11/2021

      Innovatiestrateeg Leonie van Mierlo (Fronteer) schrijft boek over de kracht van (gender)diversiteit en inclusief leiderschap

      06/03/2021

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Daniëlle Terpstra houdt als enige de deuren van haar dagopvang open

      27/05/2020

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022

      GetJobsDone geselecteerd voor ‘25 onder 25’ van MT/Sprout

      22/06/2021

      Onderwijsspecialist Inge Hummel genomineerd voor The Experience Award

      24/09/2020

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

      22/03/2023

      Oorfonds start eerste crowdfunding campagne voor onderzoek naar plotsdoofheid

      04/11/2022

      “Werknemers hebben nieuwe verwachtingen over hun relatie met werkgevers”

      05/07/2022

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022
    • Financieel

      Helft ondernemers heeft liquiditeitsproblemen en wil verduurzamen

      27/10/2022

      Versnelde tariefstijging van gemiddeld 10,3 procent voor zzp’ers en gedetacheerden in 2022

      27/07/2022

      Jacqueline Zuidweg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Stichting MKB Financiering (SMF)

      25/07/2022

      Qredits geeft economie en maatschappij flinke impuls

      11/07/2022

      32% groei, non-bancair financieren krijgt vleugels

      05/07/2022
    • Zichtbaarheid
      1. Marketing
      2. PR
      3. Social media
      4. View All

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Red Panda Academy levert 400 afstudeerders growth hacking

      08/03/2022

      Gemeente Rotterdam kiest Friends For Brands en Roos & van de Werk als preferred supplier communicatie

      03/02/2022

      Free publicity bureau voor tech DelanoPR gaat verder als PRGoeroes

      19/04/2022

      Free publicity: 4 vragen om te beantwoorden voordat je een PR-bureau belt.

      26/03/2021

      Eerste masterclass met de combinatie growth hacking & free publicity

      03/08/2020

      Jennifer Delano nieuwe voorzitter ondernemersnetwerk BNI De Pelikaan

      17/02/2020

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022
    • Nieuws

      Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

      22/03/2023

      ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

      07/03/2023

      Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact

      15/02/2023

      Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde

      03/02/2023

      Prof. drs. Syben Tijmstra en drs. Peter Felen geven drie masterclasses voor toekomstbestendigere Nederlandse farmacie

      31/01/2023
    • Boeken
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Gezondheid»Voeding»Op weg naar …

    Op weg naar …

    1
    By Voyca Bronsgeest on 29/01/2016 Voeding
    Op Weg naar 01
    Op Weg naar 01

    Tijdens mijn wekelijkse ritje in de trein en de metro vind ik het heerlijk om een beetje mensen te kijken. De meeste zitten tegenwoordig diep verzonken in hun telefoon of tablet, slecht een enkeling leest zijn/haar krantje.

    Het OV is voor mensen vaak ook een moment om wat te eten. Het is in duidelijk dat het bordje ‘NIET ETEN EN DRINKEN’ door velen wordt genegeerd. Als diëtiste vind ik het erg interessant om te zien wat men eet en vraag mij altijd af wat hun reden is om voor een bepaald voedingsmiddel te kiezen. Kiest men bijvoorbeeld voor die mueslireep omdat deze ‘gezond’ is of eten ze hem omdat ze het lekker vinden? Heeft diegene met een Turkse pizza de verleiding niet kunnen weerstaan omdat de geur in de stationshal te aanwezig was of had hij vanmorgen al besloten om vanmiddag een Turkse pizza te halen?

    Tijdens mijn consulten maar ook in gesprekken met vrienden en familie merk ik dat er veel onwetendheden zijn op het gebied van voeding. Het is als consument ontzettend lastig om uit al die reclames, voedingshypes en mensen die zeggen iets van voeding te weten te filteren wat wel en niet waar is. Een voorbeeld hiervan is de hype met de Superfoods. De term Superfood is niet beschermd en kan dus op elk voedingsmiddelen worden vermeld. Eveneens ‘light’ ook die term lijkt altijd op een gezonde keuze te duiden. Light mag op een product staan wat 33% minder calorieën of vetten of suiker bevat dan een soort gelijk product. Omdat light niet staat voor 33% minder calorieën en vetten en suikers is het dus toegestaan iets light te noemen waar 33% minder vet in zit maar bijvoorbeeld 50% suiker aan is toegevoegd. Light producten zijn een gezondere keus als het om zuivelproducten en light frisdranken gaat. In de zuivelproducten wordt bij light producten vaak de vetten verminderd en vervangen voor water. Bij een light frisdrank worden de suikers vervangen voor zoetstoffen. Over zoetstoffen zijn veel negatieve berichten in de media. Uit de onderzoeken die ik heb gelezen en die naar mijn mening betrouwbaar zijn blijkt dat de meeste zoetstoffen pas gevaarlijk worden wanneer je meer dan 5 liter van de desbetreffende drank drinkt dag in dag uit! Daar komt de gemiddelde Nederlander gelukkig niet aan. Een glaasje Light of zero kan echt geen kwaad en is toch een flinke besparing op je calorie-intake en met name op je intake van toegevoegde (Lees nutteloze) suikers.

    Die nutteloze suikers zie ik trouwens veel voorbij komen in het OV. Het ene blikje energiedrank na het andere blikje komt voorbij gewandeld en neemt plaats op een vrij plekje in de trein/metro. Op zo’n moment ben ik geneigd om 9 suikerklontjes te pakken en te zeggen ‘eet smakelijk!’. Niet om met het vingertje te wijzen maar puur voor die bewustwording. Ouders die hun kinderen van de energiedrankjes af willen helpen kunnen het eens proberen door ze 9 suikerklontjes te geven en deze in dezelfde snelheid te laten opeten als ze een blikje leegdrinken. Oh bijna vergeet ik uit te stappen .. zo diep was ik verzonken in mijn gedachten om ideeën te bedenken om de wereld een stukje bewuster te maken … zorg dat je gewoontes niet te gewoon worden en sta open voor nieuwe! Creatie New habits!

     

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Voyca Bronsgeest

    Bij Capri een stichting voor hartrevalidatie in Rotterdam werk ik als diëtiste. Ik verzorg de voorlichting 'Risicofactoren en gezonde voeding' voor de deelnemers. Daarnaast begeleid ik de groep naar een gezond gewicht. Hierbij komen elke week andere onderwerpen aan bod die te maken hebben met voeding. Naast de voorlichting en de groepsbegeleiding begeleid ik ook deelnemers één op één. Daarnaast geven we presentaties over gezond koken.

    Related Posts

    Hooghoudt lanceert twee ultra premium gelagerde jenevers

    01/03/2022

    Onprove en Silowacht lanceren optimalisatiesoftware voor bakkerijen

    09/07/2021

    Pegamento organiseert allereerste online event over kunstmatige intelligentie en beeldherkenning

    22/06/2021

    1 reactie

    1. Liza Mets on 30/01/2016 12:01 pm

      Voyca, heel leuk geschreven. Hoop in de toekomst meer blogs van je te kunnen lezen en ook nog veel van je te kunnen leren wat betreft voeding. Heel veel succes ermee.
      Groetjes Liza

    Leave A Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    • LinkedIn
    • Facebook
    • Twitter
    • Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”

    About

    Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

    Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

    Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

    Recent posts

    Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

    22/03/2023

    Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

    10/03/2023

    ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

    07/03/2023
    Categorieën
    Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
    • Privacy
    • Visie
    • Contact

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login to your account below.

    Lost password?