Facebooklinkedinrss

Patries Baijer luistert naar wat er niet gezegd wordt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie ben je en waar kom je vandaan?

54 jaar geleden geboren in het Genk, in Belgisch Limburg. Als oudste van 2 meiden, nu moeder van 2 puberdochters en ruim 24 jaar gehuwd met een echte Hagenees. In 1986 de stap gezet naar het “verre” Delft om hier als psychiatrisch verpleegkundige aan de slag te gaan.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Lezen, niet bepaald 1 genre. Helaas gun ik mezelf vaak niet de rust. Daarnaast volg ik vele sporten op tv en in de media. Rondtrekken met Contessa (onze oude camper) mag niet ontbreken in dit rijtje.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Als 10 jarige op de radio gezongen met het meisjeskoor van het internaat bij de wereldberoemde Jos Gheijsen, had toen al een lage stem. Artikelen in het For You magazine regio Den Haag. Manusje van alles bij jeugdtheaterschool Rababer in Den Haag. En weer of geen weer: op de Koningsmarkt sta ik samen met mijn jongste voor Paagman onze spulletjes te recyclen.

Hoe heet jouw bedrijf én wat doet jouw bedrijf?

Baijer Mediation en zoals de naam al doet vermoeden: ik ben Mfn-RegisterMediator waarbij mijn ervaring vooral ligt in de familiemediations. Mediation is een oplossingsgericht gesprek tussen partijen die een conflict hebben en dit willen oplossen:

• De mediator helpt u om dit gesprek te voeren.
• De mediator helpt bij het bieden van structuur en overzicht waardoor er meer vertrouwen ontstaat.
• U werkt stap voor stap zelf aan een oplossing. U geeft zelf het tempo aan.
• Zorgvuldigheid en maatwerk zijn van groot belang.

Naast het oplossen van een conflict, kan mediation bewerkstelligen dat de relatie tussen u en uw conflictpartner wordt genormaliseerd of zelfs geheel wordt hersteld. In veel gevallen zal dat van groot belang zijn omdat u in de toekomst nog samen verder moet. Mocht u tot het besluit komen dat u niet samen verder wilt of kunt, dan kan mediation u er bij helpen de samenwerking/relatie op een respectvolle manier te beëindigen.

Als aanvulling heb ik de opleiding Stiefplancoach gevolgd waarbij ik nieuw samengestelde gezinnen begeleidt met deze vaak moeilijke puzzel.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

1 maart 2015 ben ik van start gegaan na 30 jaar als psychiatrisch verpleegkundige en crisisinterventor gewerkt te hebben.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

In de 30 jaar loondienst heb ik mij regelmatig geërgerd aan beslissingen van bovenaf door mensen die naar mijn bescheiden mening gene idee hadden hoe de praktijk in elkaar zat. Zo wilde ik niet door en ik vond dat ik mijn favoriete uitspraak “Loon naar werken” dan maar waar moest maken. Ik had geen idee waar ik aan begon en tot op heden heb ik nog geen spijt gehad.

Waarom mediation: naast het feit dat ik graag praat, kan ik goed luisteren. Het is een 2de natuur geworden om te luisteren naar wat er niet gezegd wordt.

De stiefplancoaching komt voort uit een wens om kinderen te behoeden voor een nieuwe scheiding, nieuwe teleurstellingen.

Wie zijn jouw klanten?

Voornamelijk stellen die op een goede manier uit elkaar willen, gescheiden ouders die een nieuwe blik op het ouderschapsplan willen, familiebedrijven en gelukkig ook meer stellen die na hun scheiding opnieuw verliefd zijn geworden en ene goede start willen maken. Of bij het samenvoegen van hun gezinnen hobbels op de weg zien of voelen.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Korte lijnen, duidelijkheid, geen wachttijden ( behalve in de zomervakantie…)
, maar zeker ook mijn betrokkenheid en de persoonlijke aanpak.
Geen mediation is hetzelfde.

Wat zijn je verdere ambities?

Ik wil binnen nu en 5 jaar dat mijn praktijk voor 50 % uit het coachen van de nieuw samengestelde gezinnen bestaat. Uiteraard blijk ik mij verdiepen en bijscholen, nieuwe dingen leren maakt immers dat ik anders naar mezelf kijk en ik daardoor gereedschapskist uitbreid.

Wat is jouw manier om te groeien als ondernemer en met jouw bedrijf? 

Poeh, dat is toch wel de moeilijkste vraag: een grote stap is om beter zichtbaar te worden met mijn expertise door mijn kennis en ervaring actiever te delen op o.a. WeesMeer.nl

Share.

About Author

Redactie Weesmeer

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.