Mona Keijzer overhandigde virtueel 25.000e krediet Qredits

0

ALMELO 26 maart 2021 – Kredietverstrekker Qredits reikte gisteren tijdens Op Stoom haar 25.000e krediet in het bijzijn van Hare Majesteit Koningin Máxima. Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer was virtueel aanwezig. Via een live-verbinding feliciteerde zij onderneemster Lindsey te Lintel Hekkert van B&B Oersterck, die het 25.000e krediet in ontvangst van Pieter Waasdorp(EZK) die op locatie als afgevaardigde aanwezig was. Het event stond in het teken van het herstel van het MKB. 

25.000e krediet

Sinds de start in 2009 is Qredits actief als sociale kredietverstrekker zonder winstoogmerk. Zij biedt training, coaching, ondernemerstools en bedrijfskredieten aan tot 250.000 euro aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. De stichting bereikte een mijlpaal met het verstrekken van het 25.000e krediet. Dit werd uitgereikt aan onderneemster Lindsey te Lintel Hekkert. Zij start vanaf mei samen met haar man Jeroen een B&B in het Noord-Hollandse Burgerbrug. Koningin Máxima gaf in haar toespraak aan dat het verstrekken van kleine kredieten een groot verschil kan maken. Juist in deze tijd is deze vorm van financiering onmisbaar en is de rol van Qredits toegenomen.

Herstel van het MKB

Koningin Máxima was bij het evenement aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Mona Keijzer was tevens virtueel gast om te spreken over het herstel van het MKB. In haar speech sprak zij: “We weten niet hoe de ondernemerswereld er straks uitziet na corona.Maar wat ik wel weet, is dat er altijd ondernemers zijn die nieuwe kansen zien en pakken. En dat Qredits met kleine kredieten, grote ondernemersplannen mogelijk maakt.”

Momenteel ontwikkelt Qredits in samenwerking met onder andere EZK en de Kamer van Koophandel de MKB Diagnosetool. Een online tool waarmee ondernemers in deze tijd meer inzicht krijgen in de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. In het politiek café sloten onder meer Thierry Aartsen (VVD), Hans Biesheuvel (ONL) en Jan Meerman (INretail) aan om van gedachten te wisselen over de stand van zaken in het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Aartsen rondde af; “Ondernemers hebben de komende vijf jaar onze aandacht nodig. Het is niet zo als de lockdown over is en de winkels weer open gaan, dat dan alles voorbij is.”

Ondernemers inspireren

Afsluitend stond het ondernemerscafé op het programma. Aan tafel spraken ondernemers met elkaar en met André Dolsma, commercieel directeur van Qredits. Deze ondernemers gaven met een creatieve insteek een positieve twist aan hun bedrijfsvoering om zo sterker uit de crisis te komen. Deelnemers konden na afloop van het plenaire gedeelte deelnemen aan een drietal praktische sessies. Zo kon men kiezen uit een demo van het lesprogramma Toekomstgericht Ondernemen, een webinar Financiering in coronatijd en een training Social Media & Social Selling.

Share.

About Author

Redactie Weesmeer

Comments are closed.