Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”
    • Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”
    • Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact
    • Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 
    • Gratis webinar: Breng je hormonen in balans, mama
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Ontwikkeling
      1. Persoonlijke ontwikkeling
      2. Leiderschap
      3. Spotlight: Interview
      4. Persoonlijke verhalen
      5. Time management
      6. View All

      Het Imposter Syndroom saboteert je! (test het hier)

      20/11/2021

      Succes met e-commerce’ van DGOC genomineerd voor Computable Awards

      15/06/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Mariaschool in Den Hoorn wint Jokerprijs voor vergroten welzijn scholieren

      28/10/2020

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023

      Compendium Geneeskunde lanceert eerste fysieke doktersglossy

      05/08/2021

      Ik stopte met al mijn social media… en bleek verslaafd

      04/01/2021

      Desley Boxtart schenkt cheques namens Business Open Ockenburgh aan goede doelen

      24/09/2020

      Hoe je met deze simpele stap je werk privé balans verbetert

      20/08/2020

      September is het nieuwe Januari!

      15/09/2015

      Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

      10/03/2023

      Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

      03/03/2023

      Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

      17/02/2023

      Patrick van Gils: “Ieder mens verdient een podium en een pitch.” 

      10/02/2023
    • Maatschappelijk
      1. Gezondheid
      2. Duurzaamheid
      3. Inclusie
      4. Participatie
      5. View All

      Gratis webinar: Breng je hormonen in balans, mama

      07/02/2023

      Gratis webinar: Zorg met liefde voor je hart

      01/02/2023

      Gratis webinar: verbeter je brein door breinfitness

      08/11/2022

      Trainingen van Lean2Succes nu beschikbaar met STAP-budget

      20/08/2022

      Onprove en Gullimex lanceren digitaal sturingsmechanisme foodsector

      17/03/2022

      Beurs World of eMobility wil duurzaam e-klimaat versnellen

      09/03/2022

      Onderzoek Hely: wijkhub verduurzaamt tot 1.000 huishoudens met elektrische deelmobiliteit

      27/12/2021

      Vastgoedontwikkelaar Rockfield bouwt met Hely aan zeven mobiliteitshubs

      05/11/2021

      Innovatiestrateeg Leonie van Mierlo (Fronteer) schrijft boek over de kracht van (gender)diversiteit en inclusief leiderschap

      06/03/2021

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Daniëlle Terpstra houdt als enige de deuren van haar dagopvang open

      27/05/2020

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022

      GetJobsDone geselecteerd voor ‘25 onder 25’ van MT/Sprout

      22/06/2021

      Onderwijsspecialist Inge Hummel genomineerd voor The Experience Award

      24/09/2020

      Een derde van de flexwerkers is van plan binnen een jaar van baan te veranderen

      16/06/2020

      Oorfonds start eerste crowdfunding campagne voor onderzoek naar plotsdoofheid

      04/11/2022

      “Werknemers hebben nieuwe verwachtingen over hun relatie met werkgevers”

      05/07/2022

      Slechthorend en ondernemer? Zo communiceer je met je klant

      03/05/2022

      Equals streeft naar 36 procent vrouwen in tech in 2025

      07/03/2022
    • Financieel

      Helft ondernemers heeft liquiditeitsproblemen en wil verduurzamen

      27/10/2022

      Versnelde tariefstijging van gemiddeld 10,3 procent voor zzp’ers en gedetacheerden in 2022

      27/07/2022

      Jacqueline Zuidweg nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van Stichting MKB Financiering (SMF)

      25/07/2022

      Qredits geeft economie en maatschappij flinke impuls

      11/07/2022

      32% groei, non-bancair financieren krijgt vleugels

      05/07/2022
    • Zichtbaarheid
      1. Marketing
      2. PR
      3. Social media
      4. View All

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Red Panda Academy levert 400 afstudeerders growth hacking

      08/03/2022

      Gemeente Rotterdam kiest Friends For Brands en Roos & van de Werk als preferred supplier communicatie

      03/02/2022

      Free publicity bureau voor tech DelanoPR gaat verder als PRGoeroes

      19/04/2022

      Free publicity: 4 vragen om te beantwoorden voordat je een PR-bureau belt.

      26/03/2021

      Eerste masterclass met de combinatie growth hacking & free publicity

      03/08/2020

      Jennifer Delano nieuwe voorzitter ondernemersnetwerk BNI De Pelikaan

      17/02/2020

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022

      YouLynq.me organiseert allereerste LinkedIn deepsales masterclass van Nederland

      21/10/2022

      Tilburgse Ilza Keeman wint gouden Shopping Awards met haar Koekatelier

      10/06/2022

      Hoe een Growth Hacker jouw bedrijf kan laten groeien

      02/06/2022

      Kunsthistorica Jorien Kleine Deters lanceert kunstgids voor ondernemers

      09/05/2022
    • Nieuws

      ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

      07/03/2023

      Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact

      15/02/2023

      Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde

      03/02/2023

      Prof. drs. Syben Tijmstra en drs. Peter Felen geven drie masterclasses voor toekomstbestendigere Nederlandse farmacie

      31/01/2023

      Financieel Vrije Vrouw’ presenteert handboek tot financiële vrijheid

      30/01/2023
    • Boeken
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Duurzaamheid»Lunchcafé HartBiet in de Jordaan lanceert als eerste cateraar in Amsterdam klimaatneutrale catering

    Lunchcafé HartBiet in de Jordaan lanceert als eerste cateraar in Amsterdam klimaatneutrale catering

    0
    By Redactie Weesmeer on 15/10/2019 Duurzaamheid, Nieuws
    Hartbiet persbericht
    Hartbiet persbericht

    Amsterdam, 8 oktober 2019 – Lunchcafé HartBiet in de Jordaan lanceerde op 8 oktober als eerste cateraar in Amsterdam klimaatneutrale catering. HartBiet doet al veel op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en hier komt nu de mogelijkheid voor klimaatneutrale catering bij. Hiermee wil het bedrijf bijdragen aan meer bewustzijn over de impact die onze voedselkeuzes maken op het klimaat en de aarde.

    Bewust ondernemen

    Doordat HartBiet is ontstaan vanuit de yogawereld (in De Nieuwe Yogaschool), liggen bewust leven, ondernemen, en een positieve impact maken in de wereld dicht aan het hart van de oprichters Daan Koelemeijer en Karlien van der Staak. Het menu biedt dan ook enkel vegetarische en veel vegan gerechten. Daarnaast werkt HartBiet zo veel mogelijk met seizoensgebonden ingrediënten, veelal biologische producten, bio-afbreekbare meeneembakjes en elektrisch vervoer voor levering.

    Berekenen van klimaatimpact

    Bij het openen van hun nieuwe cateringkeuken hebben Daan en Karlien de klimaatimpact van hun cateringmaaltijden laten berekenen door GiantLeaps, een bedrijf dat een tool heeft ontwikkeld om de hoeveelheid CO2 uitstoot per maaltijd te berekenen. Dit doen ze aan de hand van een zogenaamde ‘Life Cycle Assessment’ van elk ingrediënt in een gerecht. Daarin worden factoren meegenomen zoals herkomst, wijze van verbouwing, transport en seizoen. Vervolgens wordt de impact van de verschillende broeikasgassen die zijn uitgestoten voor de totale maaltijd omgerekend naar hun equivalent in CO2, en zodanig weergegeven bij elk gerecht (klik hier voor meer informatie over deze berekening).

    Klimaatneutraal

    Door de hoeveelheid CO2 uitstoot per maaltijd inzichtelijk te maken, wil HartBiet klanten bewust maken van de impact van een maaltijd op het klimaat en de aarde. Daarnaast willen ze hun klanten de mogelijkheid bieden de impact van hun maaltijd te compenseren door een klein bedrag te doneren aan CO2-partner Trees for All, een organisatie dat gecertificeerde herbebossings- en beschermingsprojecten steunt die gericht zijn op klimaatcompensatie. De nieuw geplante bomen halen CO2 uit de lucht en neutraliseren zo de impact van de maaltijd.

    Nadruk op bewustwording

    Om bewustwording te benadrukken biedt HartBiet het compenseren als optie die klanten moeten aanvinken. Daan: “Wij doen al het voorwerk van het laten berekenen, het tonen van de klimaatimpact en het bieden van de mogelijkheid dit te compenseren. De laatste handeling ligt bij de klant, waardoor we ze motiveren bewust bezig te zijn met hun (klimaatneutrale) keuze. We hopen en verwachten dat iedereen voor de klimaatneutrale optie kiest, het kost ze ten slotte slechts enkele dubbeltjes extra.”

    De zoektocht naar het duurzame ideaal

    Sinds de oprichting van HartBiet 3,5 jaar geleden zijn Karlien en Daan stap voor stap steeds duurzamer gaan werken. Voor Karlien, die tijdens haar studie antropologie onderzoek deed naar klimaatverandering, kwam het voort uit een persoonlijke wens: “Ik wilde altijd al iets goeds doen voor de wereld en zoek daarom naar manieren om dat ook met HartBiet te doen. Dit is een constante zoektocht naar de balans tussen de vraag van de doelgroep, de ruimte in de cijfers en het ‘ideaal’ van een volledig duurzame bedrijfsvoering.”

    Meer weten over de klimaatneutrale catering van HartBiet? Klik hier.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Redactie Weesmeer

    Heb jij interessant ondernemersnieuws of een inhoudelijk artikel passend bij een van de categorieën van WeesMeer? Mail ons redactie@weesmeer.nl

    Related Posts

    ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

    07/03/2023

    Joyce Michielsen start als nieuwe PA voor Maak Jouw Impact

    15/02/2023

    Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde

    03/02/2023

    Comments are closed.

    • LinkedIn
    • Facebook
    • Twitter
    • Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”
    • ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar
    • Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”
    • Nathalie Hogendoorn: “De waarde van je netwerk, is de waarde van je bedrijf”
    • Michiel Verstraten: “Wij gaan tot het uiterste om resultaat te behalen”

    About

    Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

    Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

    Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

    Recent posts

    Berith Spoelstra: “Ik ben heel goed in staat om van niets, iets te maken”

    10/03/2023

    ‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

    07/03/2023

    Sandie Chan: “De naam KOALA HUG komt uit mijn koker en blijkt een gouden greep”

    03/03/2023
    Categorieën
    Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
    • Privacy
    • Visie
    • Contact

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Sign In or Register

    Welcome Back!

    Login to your account below.

    Lost password?