Facebooklinkedinrss

Interview met Peter Roemeling: Auteur van het boek – ‘Excelleren in vrijheid’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn roots liggen in de provincie Groningen. In 1965 ben ik geboren in Hoogezand-Sappemeer. Daar ik heb een geweldige jeugd gehad. Altijd buiten. Voetballen, fikkie stoken, kattenkwaad uithalen, vissen, windsurfen. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik een gelukkig, levenslustig, nieuwsgierig, zelfverzekerd en optimistisch mens ben geworden.

Wat doe jij naast het schrijven van boeken?

Buitenspelen doe ik nog steeds het liefst. Nu in de vorm van hardlopen, fietsen, windsurfen, wandelen. Afgelopen zomer met vrouw en 2 dochters (13 en 15 jaar) van München naar Innsbruck gelopen door de Alpen. Rugzak op, tent mee, avontuur.

En ik coach mensen met loopbaanvragen, mensen die hun richting kwijt zijn of deze niet kunnen bepalen. Middels een aantal gesprekken en enkele tools help ik ze aan meer zelfkennis en zelfbewustzijn zodat ze een boost aan hun ontwikkeling kunnen geven.

Wilde je altijd al schrijver worden?

Heb nooit de ambitie gehad. Tot ik in 2010 ben begonnen met bloggen. Toen ontstond bij mij het idee om een boek te schrijven over mijn visie op mens zijn.

Waarom heb je dit boek geschreven?

Om mensen te inspireren met een eeuwenoude visie op mens-zijn en persoonlijke ontwikkeling. Om ze aan te sporen meer zelfkennis te verkrijgen en bewuster te worden van zichzelf, zodat ze zich (verder) ontwikkelen. Zo hoop ik bij te dragen aan een mooiere wereld.

Hoe is dit boek tot stand gekomen?

In 2015 ben ik gaan nadenken over de structuur en heb ik de inhoudsopgave gemaakt. In de zomer van 2016 ben ik een samenwerking aangegaan met Marianne Lourens van ML Media, zij heeft mijn teksten geredigeerd. Gedurende alle schoolvakanties ben ik gaan schrijven tot aan de herfstvakantie van 2017. Ik heb me teruggetrokken op een school om daar in alle rust te gaan schrijven. Mijn grafische vormgever, Ruud Overwater, heeft alle illustraties en de cover gemaakt. Joris Schriek van ZIEN Communicatie heeft het boek vormgegeven. Pumbo heeft mij ondersteund bij het drukken van het boek en zorgt nu voor de online verkoop, opslag en distributie.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Met name uit boeken. Ik lees veel biografieën en boeken over de ontwikkeling van mensen. En natuurlijk uit gesprekken met mensen.

De belangrijkste inspiratie voor mijn boek komt uit boeken van Plato (Het Bestel en Faidros), Peter Bieri (Het handwerk van de vrijheid, over de ontdekking van de eigen wil) en de onbekende Robert Hartman (Freedom to live).

Wat zijn de belangrijkste lessen uit jouw boek?

Dat het concept mens eenvoudig is. Echter, mens worden, leiding geven aan je eigen leven en vrijheid creëren voor jezelf en je medemens is een stuk ingewikkelder. De eerste stap om dat te bereiken is zelfkennis en zelfbewustzijn. En een recept opstellen voor jouw ontwikkeling is handwerk om de simpele reden dat iedereen uniek is.

Is er nog iets wat jij graag wil vertellen/toevoegen?

Ik heb ook een workshop ontwikkeld om in 3 uur interactief inzicht te krijgen waar jouw uitdagingen liggen om te Excelleren in vrijheid. Om te werken aan jouw recept voor persoonlijke ontwikkeling, meld je aan en maak kennis met een inspirerende visie. Of lees het boek! Zie: http://peterroemeling.nl

Cover Excelleren in vrijheid

Share.

About Author

Redactie Weesmeer

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.