Facebooklinkedinrss

Gaston Schul breidt uit naar Verenigd Koninkrijk en kan MKB beter ondersteunen bij Brexit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Douanedienstverlener Gaston Schul heeft op 1 juli een eigen kantoor in het Verenigd Koninkrijk geopend. Hiertoe is het Britse bedrijf MRF Customs Clearance Ltd. overgenomen. Gaston Schul is buiten Nederland nu fysiek aanwezig in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk en kan de overdracht van noodzakelijke douanegegevens voor het exporteren en importeren van goederen nu naadloos regelen voor bedrijven. De Brexit is per 1 januari 2021 een feit en heeft impact op naar schatting zo’n 35.000 Nederlandse MKB-bedrijven.

MRF Customs Clearance Ltd. is een familiebedrijf nabij de haven van Grimsby en is sinds 1996 actief op het gebied van douane-expeditie. De naam MRF verandert per 1 juli in Gaston Schul Customs Ltd. “MRF beschikt over de noodzakelijke vergunningen, uitgebreide kennis van en toegang tot de logistieke markt in Engeland. Door de overname verzekert Gaston Schul zijn bestaande en nieuwe klanten van soepel grensoverschrijdend handelsverkeer tussen de Europese Unie en het VK”, aldus CEO Rob Ewalds van Gaston Schul.

 

Brexit boot

Fouten en vertraging reduceren

Gaston Schul heeft alle benodigde data voor het verrichten van douaneformaliteiten na de Brexit aan beide kanten van de Noordzee volledig in handen. “Het grote voordeel hiervan is dat fouten worden gemitigeerd en de kans op vertraging aan de grens voor klanten een stuk kleiner is”, vervolgt Ewalds. “Snelheid is belangrijk in de logistiek en de marges van vervoerders zijn beperkt. Dus kost iedere minuut dat de goederen stilstaan geld. Nu de Brexit een harde zekerheid is, hebben bedrijven in toenemende mate behoefte aan een oplossing op douanegebied vanwege de extra procedures, administratieve handelingen en kosten te voorkomen en reduceren. Dit kunnen we nu bieden.”

Harde zekerheid

De datum van de definitieve Brexit is een harde zekerheid en dus investeert Gaston Schul volop in Brexit-oplossingen voor vervoerders en verladers. Momenteel zijn tien mensen in het Verenigd Koninkrijk bij Gaston Schul in opleiding om de stroom aan invoer- en uitvoeraangiften tussen het VK en de EU te regelen en worden IT-koppelingen tussen alle (landen)systemen gemaakt.

Uitdaging voor het mkb

De Brexit kan een grote impact hebben op naar schatting 35.000 Nederlandse-bedrijven. Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijk exportbestemming van Nederland en Duitsland. Wanneer het VK de Europese markt en de douane-unie begin 2021 verlaat, ontstaan er weer fysieke grenzen. Gaston Schul helpt mkb-bedrijven met het inschatten van de handelsrisico’s en regelt alle douaneformaliteiten. Met de online tool Brexolution doen bedrijven zelf, zonder specifieke kennis van douanewetgeving, eenvoudig uitvoeraangiften tegen de helft van de normale kosten bij export naar een land buiten de Europese Unie. Dit geldt na de Brexit dus ook voor het Verenigd Koninkrijk.

Share.

About Author

Redactie Weesmeer

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.