Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • 10 vragen aan Charles Smeets: ‘De overstap naar duurzame energie moet via het hoofd naar het hart’
    • Reisbureau voor mensen met een fysieke beperking opgericht
    • FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten
    • 10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’
    • 10 vragen aan Marieke Pijler: ‘Ik maak ondernemers onvergelijkbaar’
    • 10 vragen aan Remco Coerman: ‘Ik wil een autoriteit worden op het gebied van het locatie-ongebonden wonen’
    • World Parkinson Day: Ernst Daniël Smid sprak over leven met Parkinson
    • MediKIT lanceert pilot automatische postverwerking huisartsen
    Facebook Twitter Instagram
    Login
    Wees Meer
    • Home
    • Artikelen
      1. Duurzaamheid
      2. Gezondheid
      3. Financieel
      4. Maatschappelijk
      5. Ontwikkeling
      6. Zichtbaarheid
      Featured

      NL Cares zoekt vrijwilligers voor de Warme Winter Weken

      By Redactie Weesmeer30/11/20210
      Recent

      10 vragen aan Charles Smeets: ‘De overstap naar duurzame energie moet via het hoofd naar het hart’

      05/06/2025

      10 vragen aan Bart Spandaw: ‘Mijn manier om te groeien is door actief te zijn in netwerken’

      28/04/2025

      10 vragen aan Marieke Pijler: ‘Ik maak ondernemers onvergelijkbaar’

      24/04/2025
    • Nieuws

      Reisbureau voor mensen met een fysieke beperking opgericht

      21/05/2025

      FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten

      14/05/2025

      Marc van Eck, Eric Kramer en Kimberly Ofori in Raad van Advies sociaal netwerk Follow

      07/04/2025

      Woning verkopen in Ede: wat u moet weten

      28/03/2025

      Enliven lanceert inclusieprogramma na succesvolle pilot bij Microsoft Nederland

      25/03/2025
    • Over ons
      • Visie
      • Contact
    Wees Meer
    You are at:Home»Artikelen»Duurzaamheid»Laura Heerema gaat voor 100 bedrijfsrestaurants de klimaatimpact meten en aanpakken

    Laura Heerema gaat voor 100 bedrijfsrestaurants de klimaatimpact meten en aanpakken

    0
    By Redactie Weesmeer on 24/06/2019 Duurzaamheid, Nieuws
    Laura Heerema GiantLeaps

    Laura Heerema gaat voor 100 bedrijfsrestaurants de klimaatimpact meten en aanpakken

    Deze maand is bekend geworden dat onderneemster Laura Heerema is opgenomen in de Duurzame Jonge 100. Volgens de jury is ze een van de meest inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

    Heerema is de oprichtster van foodstart-up GiantLeaps. Ze vertelt: “Ons doel is om in 2020 van meer dan honderd bedrijfsrestaurants de klimaatimpact te laten doormeten en aan te pakken.” Haar start-up realiseerde het eerste klimaatneutrale bedrijfsrestaurant van Nederland.

    Op dit moment meet Laura Heerema bij bedrijfsrestaurants van vier cateraars de volledige inkoop door op klimaatimpact. Het doel is deze klimaatimpact daarna aan te pakken. Eerder won Heerema het PWC Social Impact Lab 2018 en werd ze opgenomen in de Food 100.

    Eerste klimaatneutrale bedrijfsrestaurant van Nederland

    Vorig jaar analyseerde Laura Heerema met haar start-up GiantLeaps de inkoop van het bedrijfsrestaurant van Koppert Cress. De uitkomst van het inkoopbeleid was een klimaatbelasting van 43,4 ton CO2. Dit staat gelijk aan 5¼ rondje om de aarde in een gemiddelde benzineauto. Koppert Cress besloot deze uitstoot volledig te compenseren via Golden Standard CO2-compensatie. Door de samenwerking met Koppert Cress werd het GiantLeaps duidelijk dat het mogelijk is om op productniveau de klimaatimpact te meten.

    Laura Heerema: “Het realiseren van het eerste klimaatneutrale bedrijfsrestaurant was echt de proof of concept. Deze hebben we doorvertaald naar een minimum viable product. Hiermee is direct een tweede pilot gestart met nog drie nieuwe cateraars. Op meerdere locaties in Nederland kunnen bedrijfsrestaurants nu hun klimaatimpact doormeten en aanpakken. Ons doel is om volgend jaar van meer dan honderd bedrijfsrestaurants de klimaatimpact te laten meten en verbeteren.”

    Onderneemster in klimaatimpact voedsel en duurzame koploper

    Onderneemster Laura Heerema is opgenomen in de Duurzame Jonge 100. Volgens de jury is ze een van de meest inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland.

    Drie jaar geleden werkte Laura Heerema nog als corporate trainee, toen ze vanwege gezondheidsredenen haar voedselpatroon aanpaste. Tijdens onderzoek naar de gezondheidsimpact kwam ze ook in aanraking met de milieu-impact van voedsel. Ze schrok van haar bevindingen en dat er hier nog relatief weinig aandacht voor was.

    Ze startte GiantLeaps met het doel om de milieu-impact van eten op een cijfermatige manier inzichtelijk te maken en te laten zien hoe de klimaatimpact aan te pakken is. Met haar plannen en de realisatie ervan won Laura Heerema eerder de PWC Social Impact Lab 2018 en werd ze opgenomen in de Food 100.

    De keuze om Heerema op te nemen in de Duurzame Jonge 100 is gemaakt door tien juryleden uit de ‘duurzaamheidswereld’, met onder anderen Marjan Minnesma (directeur Urgenda), Bas van Abel (oprichter Fairphone), Jessie Kroon (oprichter A new zero) en Geanne van Arkel (mvo-manager Interface).

    GiantLeaps: Amsterdamse start-up met als doel om in 2020 bij honderd bedrijfsrestaurants de klimaatimpact door te meten en daarna aan te pakken. Meer informatie: http://www.giantleaps.nl/

    Laura Heerema: oprichtster van techfoodstart-up GiantLeaps, die is opgenomen in de Duurzame Jonge 100. Meer informatie: https://dj100.nl/

    Je las dit artikel op WeesMeer, hét nieuwsplatform voor ondernemers met ambitie

    Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Redactie Weesmeer

      Heb jij interessant ondernemersnieuws of een inhoudelijk artikel passend bij een van de categorieën van WeesMeer? Mail ons redactie@weesmeer.nl

      Related Posts

      10 vragen aan Charles Smeets: ‘De overstap naar duurzame energie moet via het hoofd naar het hart’

      05/06/2025

      Reisbureau voor mensen met een fysieke beperking opgericht

      21/05/2025

      FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten

      14/05/2025

      Comments are closed.

      • LinkedIn
      • Facebook
      • Twitter
      About

      Help mee om WeesMeer verder uit te bouwen.

      Deel je onze visie en wil je een bijdrage leveren aan het verder uitbouwen van WeesMeer?

      Stuur een mail naar info@weesmeer.nl en laten we de mogelijkheden bespreken.

      Recent posts

      10 vragen aan Charles Smeets: ‘De overstap naar duurzame energie moet via het hoofd naar het hart’

      05/06/2025

      Reisbureau voor mensen met een fysieke beperking opgericht

      21/05/2025

      FloraNL verlegt koers en richt zich op klant bloemisten

      14/05/2025
      Categorieën
      Copyright © 2023 | www.WeesMeer.nl
      • Privacy
      • Visie
      • Contact

      Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

      Sign In or Register

      Welcome Back!

      Login to your account below.

      Lost password?
      We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok