Facebooklinkedinrss

10 praktische tips tegen werkstress

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uit onderzoek van de Harvard Medical School bleek dat 23 % van de werknemers lijdt aan slapeloosheid. Van de werknemers neemt 34 % veel te weinig pauze en maar liefst 50 % van de werknemers checkt zijn werkmail in het weekend. Dit is nog maar een tipje van de stress-ijsberg.

1 Werk in sessies van 90 minuten
De mensen die het best presteren, blijken ongeveer 90 minuten te werken en nemen dan een pauze. Ze concentreren zich volledig en geven zichzelf vervolgens de tijd om bij te tanken.

2 Beweeg iedere dag
Sporten vermindert stress. Beweeg dus! Iedere dag.

3 Laat het werk op het werk
Hoe hard u ’s avonds ook doorwerkt: het werk is er de volgende dag nog steeds. Het heeft dus weinig zin om maar door te gaan. Besteed uw vrije tijd liever aan uw vrienden en familie dan aan uw inbox.

4 Doe iets creatiefs (op het werk of daarbuiten)
Creatieve bezigheden zoals muziek maken, schilderen, fotograferen en schrijven, reduceren stress. Bovendien geven deze activiteiten vaak zin aan het bestaan.

5 Mediteer
Mediteren hoeft niet meer dan tien minuten per dag te kosten.

6 Haal adem
Concentreer u eens op uw ademhaling. Sluit uw ogen, adem drie tellen lang in door uw neus en vijf tellen uit via uw mond. Doe dit vijf keer achter elkaar en merk het verschil.

7 Lunch niet aan uw bureau
Ga even weg van kantoor tijdens de lunchpauze. Letterlijk een luchtje scheppen, helpt uw hoofd leeg maken en dus tegen stress.

8 Doe een dutje
Een dutje van een uur is net zo goed voor het geheugen als acht uur slapen. Ook een dutje van twintig minuten heeft grote voordelen, zoals het veminderen van de kans op een
hartaanval.

9 Ga vaker op vakantie
En als u dan op vakantie bent, neem dan ook echt vakantie. Dus zonder werkmail, telefoon en presentaties voorbereiden.

10 Ga vroeger naar bed
Hoe langer u slaapt, hoe beter u presteert. Niemand profiteert op de lange duur van nachten van zes of zeven uur.

Share.

About Author

Jennifer Delano

Jennifer Delano is een bevlogen vooruitschopper en absoluut de meest spraakmakende pr-specialist van Nederland. Motor achter het bureau. Met een enthousiast team vakmensen achter zich adviseert ze vanuit een grote expertise en passie voor pr. Jennifer organiseert zichtbaarheid door (social)media-aandacht. Creëert nieuws en bedenkt pr- en guerrillamarketing-acties. Schrijft, spreekt, geeft workshops en leert elke dag nieuwe dingen om in te zetten.

Comments are closed.