Sylvana IJsselmuiden vraagt aandacht voor bewustwording van autisme middels ‘Syl in actie’

0

Sylvana IJsselmuiden heeft haar eerste stappen als televisiemaakster gezet door samen met cameraman Stefan Beute video’s te maken voor haar eigen YouTube kanaal. Onder de naam Syl in Actie wil de presentatrice, van onder andere Radio 538 en Dumpert, zorgen voor wat meer positiviteit en bewustwording in deze moeilijke tijd. Haar eerste video ging over Opa Knex. In twee dagen tijd regelde Sylvana een nieuw reuzenrad voor deze opa. Syl in Actie werd gelijk een grote hit in de media.

Sylvana staat bekend om haar hilarische woordgrappen en altijd positieve uitstraling. Ze is F1 analist én heeft veel affiniteit met pure mensen. In 2020 is Sylvana door de FHM uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Daarnaast is ze vaak te gast bij populaire TV- en internet shows. Sylvana: “Via mijn YouTube kanaal wil ik mijn grote bereik inzetten om andere mensen te helpen en hiermee andere mensen aansporen dit ook te doen. Soms kan een kleine moeite zo’n groot gebaar zijn.”

Autisme Experience

Op initiatief van Sylvana is er voor Wereld Autismedag (2 april) een video gemaakt waarin ze drie personen interviewt over de impact van autisme in hun dagelijks leven. Eén van de geïnterviewden is Dordtenaar Vincent Vermeer. Vincent is bestuurslid van Stichting Autisme Experience; een Dordtse stichting die de bewustwording rond autisme wil vergroten. Zelf is hij vader van de tienjarige Lee, die autisme heeft.
Vincent: “Autisme kent vele verschijningsvormen. Ken je iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme. Geen enkel persoon met autisme heeft standaard kenmerken. Van dat idee moeten we echt af. Onze stichting zet zich in voor deze bewustwording en voor meer begrip voor mensen met autisme.

Eeuwige strijd

Sylvana interviewt in het item niet alleen Vincent maar ook haar broer Pascal en de Nijmeegse Bram Bruers; beiden hebben autisme. Bram draagt een gedicht van hemzelf voor over wat autisme voor hem betekent. Hij heeft als droom fulltime op het podium te staan en zijn ervaringen met autisme te delen en anderen met autisme te inspireren. Sylvana: “Als ik aan Pascal denk, dan zie ik zijn eeuwige strijd met zichzelf en met de buitenwereld, die mijn lieve broertje maar niet begreep maar pestte.’

Sylvana en haar broer Pascal

Taboe doorbreken

Vincent is blij dat Sylvana de interviews op haar social media gaat delen. “Zij heeft enkele honderdduizenden volgers. Autisme zou niet iets moeten zijn waarvoor je je moet schamen of waarom je als kind buiten de groep valt. Ik hoop dat Sylvana het taboe met deze uitzending, verder kan doorbreken,” aldus Vincent. Behalve op social media gokt de presentatrice erop dat verschillende media het item op 2 april zullen uitzenden of er aandacht aan het onderwerp willen besteden.

Vincent Vermeer zei uiteraard gelijk já toen Sylvana aanbood om een item te maken over autisme.

Behalve Vincent die vader van een kind met autisme is, interviewde Sylvana haar eigen broer Pascal en ook Bram (midden).

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de website van Autisme Experience

Share.

About Author

Redactie Weesmeer

Comments are closed.