5 krachtig andere manieren over omgaan met pesten op de werkvloer
Pesten op de werkvloer komt meer voor dan we denken. Met de cijfers van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (2016) en TNO (2015) moeten we concluderen dat er gemiddeld ruim 500.000 werknemers op de werkvloer worden gepest. ‘Een schokkend getal’, vindt Mariëtte van Wijlick.
Voor jouw beeldvorming: dat betekent bijvoorbeeld dat de Ziggo Dome 30 keer uitverkocht zou zijn. 30 keer. Er kunnen namelijk maximaal 17.000 mensen plaatsnemen. Er is nog veel te winnen. Daarom deelt Mariëtte graag een vijftal tips met jou. Tips waarmee je op een creatieve manier naar jezelf kunt kijken. En, waardoor zowel je innerlijk een boost krijgt, maar ook jouw blik op buitenwereld verandert.
- Wil jij ook meer focus op je talenten en je toekomst? Schrijf dan eens voor jezelf op waar je goed in bent.
- Schrijf al je ontvangen complimenten eens op. En als het dan even niet meezit, dan kijk je terug naar je ontvangen complimenten.
- We laten ons nog wel eens tegenhouden door onzekerheid. Maar als je onzekerheid ziet als een uitdaging, dan is het gemakkelijker om een stap te zetten. Wanneer ben jij over je onzekerheid heen gestapt?
- Wanneer ben jij in de wolken? Waarin laat jij je nog weerhouden om je droom te realiseren? Als je je droom opschrijft wordt het gemakkelijker om de kleine stapjes er naar toe te maken.
- Wat wil jij nog loslaten van jezelf? En kun je jezelf vergeven? Ga eens ergens rustig zitten en leg je hand op je borst. Adem in door je neus, naar je hand toe. Laat dan je adem rustig los. Voel de verbinding met je hart en hoe je langzaam rustig wordt.
Krachtig anders
Deze vijf creatieve tips komen uit het boek Krachtig Anders – 15 inspirerende verhalen voor iedereen die is of wordt gepest. Mariëtte; ‘Het is het eerste en enige boek dat laat zien hoe 15 mensen van een pestverleden een inspirerend leven hebben gemaakt. Persoonlijke verhalen worden verteld door vrouwen, een man en een jongere, ondernemers, moeders en een vader, communicatieadviseur, PR goeroe, theatermaker en anderen.
De volledige opbrengst van het boek gaat naar initiatieven die pesten bespreekbaar maken bij jongeren. Mariëtte vindt het belangrijk dat er al vroeg bewustwording wordt gecreëerd over hoe wij als mensen met elkaar om kunnen gaan; met respect voor de verschillen en het benutten van elkaars talenten.
Mariëtte heeft zelf ook een pestverleden. Dat is mede de aanleiding geweest om het boek te maken. Pesten als fenomeen zal nooit ophouden. Maar wij zijn als mens wel in staat om er iets positiefs voor onszelf mee te doen. Het leidt ook naar een evenwichtiger en gezonder leven, omdat er ruimte is voor wie je bent en wie je wilt zijn. Jij bent de enige die dat kan realiseren. En daarom is de belangrijkste tip misschien wel dat je er over moet praten met iemand die je vertrouwt. Tevens ook de rode draad in het boek.’
Meer informatie over het boek https://nl.ulule.com/krachtig-anders
Je las dit artikel op WeesMeer, hét nieuwsplatform voor ondernemers met ambitie
Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.