Agenda

okt
9
wo
2019
Lezing ‘De Catacomben van de Cloud’
okt 9 @ 7:00 am – 8:30 am
Lezing ‘De Catacomben van de Cloud'

Aankomende woensdag vindt er bij ondernemersnetwerk BNI de lezing ‘De Catacomben van de Cloud’ plaats. De lezing wordt gegeven door ondernemer Patrick Lambooy. Hij is al meer dan twintig jaar werkzaam in de IT-wereld en ziet zowel kansen als gevaren bij het werken in de cloud. De lezing vindt plaats tijdens de wekelijkse meeting van BNI in een zaal van Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Via de website is het mogelijk om je aan te melden en mee te ontbijten. De kosten hiervan zijn € 17,50. Om 7.00 uur in de ochtend start de bijeenkomst en zal Patrick Lambooy vertellen over de kansen en gevaren van de cloud. De oprichter van 5iX legt uit: “Met veel gemak slaan mensen alles op in de cloud, maar bijna niemand realiseert zich dat hier ook verantwoordelijkheden voor de ondernemer aan ten grondslag liggen die potentieel gevaarlijk kunnen zijn voor de onderneming.”

Veilig en slim automatiseren
Op dit moment is bijna elke branche bezig met automatisering. Omdat er in diverse projecten services in de cloud bij betrokken zijn, is het belangrijk om vanaf het begin de IT-security mee te nemen. Deze zomer werd bekend dat bedrijven weer vaker doelwit zijn van o.a. ransomware, security bugs en faillissementen. Patrick Lambooy zegt hierover: “Veel mensen denken dat de oplossing ligt bij het onderbrengen van hun gegevens in de cloud. Soms is dit juist precies het tegenovergestelde, of is een hybride omgeving een veel slimmere en goedkopere oplossing.” Tijdens de lezing gaat hij in op de gevaren van het werken in de cloud en hoe jij je bedrijf hiertegen kunt beschermen. Patrick Lambooy deed eerder IT-werk voor de overheid, en bedrijven als PostNL, Ziggo en Lucent Technologies.

BNI Pelikaan: een van de chapters van netwerkorganisatie BNI (Business Network International.) De leden van BNI Pelikaan zijn lokale ondernemers, zakenmensen en professionals uit diverse branches die wekelijks samen ontbijten om sterke persoonlijke relaties op te bouwen. De groep nodigt graag gasten uit die hun netwerk willen uitbreiden. Elke woensdagochtend wordt het netwerkontbijt gehouden van 06.30 tot 08.30 uur bij Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Meer weten over dit netwerk of een bezoek inplannen kan via LINK.

Patrick Lambooy: IT-professional en oprichter van 5iX uit Alphen aan den Rijn. Aankomende woensdag geeft hij de lezing ‘De Catacomben van de Cloud’ tijdens meeting van BNI Pelikaan.

Bronnen:
https://www.computeridee.nl/nieuws/bedrijven-telkens-vaker-ransomware-doelwit/.
https://tweakers.net/nieuws/158190/slimme-deuropener-nello-one-dreigt-niet-meer-te-werken-na-bankroet-maker.html.
https://www.cvedetails.com/vulnerability-list/cvssscoremin-9/cvssscoremax-10/vulnerabilities.html.